Пятница , 19 Апрель 2024
Общество

У Чорному морі сім днів триватимуть ювілейні українсько-американські військові навчання. ФОТО

В акваторії Чорного моря стартували ювілейні, двадцяті, українсько-американські військові навчання “Сі Бриз”

Про це повідомляє “АрміяInform”.

На жаль, цього року через пандемію коронавірусу міжнародні навчання серії “Сі Бриз” обмежаться лише морською фазою із залученням авіації. Усі спільні заходи розгортатимуться в акваторії Чорного моря без контакту особового складу.

Водночас українсько-американські навчання, як завжди, обіцяють бути багатофункціональними та, без сумніву, дуже корисними для його учасників.

– Участь Сполучених Штатів у цих багатонаціональних навчаннях вкотре підтверджує прихильність ВМС США та 6-го флоту зокрема до наших союзників і партнерів по НАТО. Навчання “Сі Бриз” є реальною демонстрацією рішучості США щодо колективного захисту Європи. Тому ці навчання спільно з нашими партнерами проходитимуть у Чорноморському регіоні, – зазначив командувач 6-го Флоту Військово-Морських Сил США віцеадмірал Юджин Блек.

Читайте також: Перед ВМС України постали питання, які вимагають відповідей

За словами командувача Військово-морських сил ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи, основне призначення “Сі Бризу” – це підтримання стабільності й безпеки в Чорноморському регіоні. Тому головним завданням для морського компонента навчань є відпрацювання операцій за стандартами Альянсу, що спрямовані на забезпечення миру та безпеки у кризовому регіоні.

За задумом Командування національного військового флоту, один із інструментів навчань серії “Сі Бризу”, який слід максимально ефективно використати, – це перехід ВМС України на стандарти НАТО. Іншими словами, під час навчань корабельно-катерні тактичні групи українських ВМС мають набути необхідного рівня взаємосумісності, бойових та оперативних спроможностей діяти у взаємодії з кораблями Альянсу.

Передбачається, що у процесі навчань у морі кораблі країн-учасниць здійснюватимуть спільні тактичні маневрування, тренуватимуться з організації зв’язку, протимінних дій, передачі вантажів на ходу. Екіпажі кораблів і катерів відпрацюють питання взаємодії з тактичною та морською авіацією, проведуть низку навчань із протиповітряної, протикорабельної та протикатерної оборони на переході морем, відпрацюють завдання операцій цз морського перехоплення 1 огляду судна-порушника. Крім того, виконають завдання з посилення охорони й оборони важливих об’єктів морської інфраструктури та морегосподарського комплексу.

Читайте також: Артилеристи показали, як нищитимуть ворожий десант. ФОТО

Важливим випробуванням для військових моряків стане виконання бойових вправ артилерійських стрільб по морських і повітряних цілях, а також проведення навчань з боротьби за живучість та порятунку екіпажу корабля, що зазнав лиха в морі.

Міжнародні навчання триватимуть сім днів. У навчаннях запланована участь ракетного есмінця типу “Арлі Берк” USS Porter і патрульного протичовнового літака P-8 Poseidon ВМС США, а також кораблів постійної військово-морської групи НАТО, які вже прибули в Чорне море.

Усього до “Сі Бриз-2020” планується залучити близько 2 тисяч осіб із дев’яти країн, зокрема понад 20 кораблів, а також літаки, гвинтокрили тощо. Загалом у навчаннях, окрім України і США, візьмуть участь військові Болгарії, Грузії, Норвегії, Франції, Румунії, Іспанії та Туреччини.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...

Что говорит о скором разрыве отношений? Объяснения психологов

Разобраться в отношениях бывает сложно, особенно, если происходят настораживающие либо странные вещи.

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.