Суббота , 20 Апрель 2024
Общество

Чернівецька міськрада після ранкового протесту підприємців послабила карантин у місті

У Чернівцях послабили карантин / фото УНІАН

У Чернівцях міська рада ухвалила рішення про послаблення карантинних обмежень на території міста, яке увійшло до “червоної” зони епідемічної небезпеки.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення сьогодні депутати міськради ухвалили 31 голосом на позачерговій сесії.

Згідно з прийнятою ухвалою, у місті дозволено роботу громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень (за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння).

Читайте також: Тимошенко захворіла на COVID-19, стан важкий – пресслужба

Окрім того, міськрада дала дозвіл на роботу суб’єктів господарювання (торгівлі, побутових послуг, ринків, торгових комплексів, кінотеатрів, ДЮСШ, спортивним клубам, секціям) за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Водночас депутати підтримали дозвіл на роботу закладів громадського харчування за умови присутності в залі не більше 20 осіб, але не менше, ніж 10 квадратних метрів залу на одну людину.

Також дозволено діяльність дошкільних навчальних закладів та ЗОШ за умови дотримання рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Читайте також: Кличко пригрозив посиленням карантину в Києві через погіршення ситуації з COVID-19

Згідно з рішенням, забороняється робота розважальних закладів, зон у межах торговельних центрів; проведення масових заходів з кількістю учасників більше 20 осіб у закритому приміщенні. Також рішення передбачає рекомендацію органам Національної поліції “не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до даного рішення”.

Разом з тим, у рішенні вказано, що Чернівецька міськрада звертається до міністра інфраструктури України щодо недопущення скасування у місті зупинки поїздів далекого сполучення.

Вечірні вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...

Что говорит о скором разрыве отношений? Объяснения психологов

Разобраться в отношениях бывает сложно, особенно, если происходят настораживающие либо странные вещи.

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.