Пятница , 29 Март 2024
Общество

Вчені встановили зв’язок між щедрістю і тривалістю життя

Що більше людина без вигоди ділиться грошима з іншими, тим довше вона живе.

Так вважають американські та німецькі вчені, пише Pnas.

Науковці, щоб довести свою думку, порівняли середню тривалість життя у 34 країнах (України немає) на шести континентах та кількість безкорисливих виплат у них. Безкорисливими виплатами вчені вважали приватні перекази (пожертвування фондам чи іншим людям) та державні (субсидії, пенсії).

Згідно з дослідженням, у Франції та Японії найбільший рівень щедрості та найнижчий рівень смертності серед досліджуваних країн. У середньому громадяни віддають іншим людям чи організаціям 68-69% свого середнього доходу за життя. У цих країнах ризик смерті для людей від 65 років удвічі менший, ніж в Китаї або Туреччині. Там без вигоди діляться від 44 до 48% середнього доходу за життя.

Читайте також: Люди зі всього світу зібрали $300 тисяч хлопчику з Австралії, з якого знущалися у школі

У країнах Африки на південь від Сахари та у Південно-східній Азії найвищий рівень смертності та найнижчий відсоток безкорисливого доходу. Водночас багатство країни не завжди впливає на щедрість та тривалість життя. У Південно-Африканській Республіці попри те, що країна більш розвинена за інші африканські країни, низький рівень безкорисливих виплат та висока смертність. Вчені заявляють, що говорячи про смертність в африканських країнах не варто забувати і про невисокий рівень медицини у цих країнах та епідемію ВІЛ, що зменшує шанси людей дожити до літнього віку.

У Південній Америці люди діляться приблизно 60% свого середнього доходу за життя. Рівень смертності там нижчий, ніж в Африці, але вищий, ніж у Західній Європі та Японії.

“Gazeta.ua”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.