Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Письменник: Нема чого дивуватися, що білоруси відхрещуються від Майдану, коли в нас таких “білорусів” пів країни

Те, що ми програли інформаційну війну Росії принаймні на 1/6, свідчить те, як борці за свободу (не певен, чи завжди вони за свободу, бо я, наприклад, досі не до кінця розумію, за що саме в основній масі виходять на вулиці білоруси, а головне – чого сподіваються досягти своїми виступами в коротко- і довгостроковій перспективі та що таке свобода в їхньому розумінні) в колишніх республіках СССР згадують наш Майдан

Перший їхній відрух – засвідчити: “ми – не Майдан”. З одного боку, це прикро. Із другого, нібито інакше й бути не могло.

Читайте також: Українська мрія про майбутнє обростає метастазами популізму й безвідповідальності, багато в чому через “Слугу народу” – Казарін

Ми самі, ще 2014 року, навіть не спробували протистояти російській пропаганді. Ми програли РФ інформаційну війну навіть у себе вдома, про що й засвідчили результати останніх виборів президента й парламенту. Нас просто втопили в тотальній “зраді”.

Але провести логічний зв’язок між тим, як ми здалися в інформаційній війні ще 2014-го, і тим, як привели до влади Зеленського і зе-команду до влади, в нас ніхто не хоче. Ну, не хоче – то не хоче.

Читайте також: Зеленський став справжнім вироком Україні – Портников

У нас було легше найкритичнішої миті історії забити великий болт на творення власних наративів і поставити відповідальним за інформаційну політику хворого кума, ніж бодай сьогодні зрозуміти, що саме ці рішення виявилися фатальними для всієї країни.

То чого дивуватися, що білоруси відхрещуються від Майдану, якщо у твоїй країні таких “білорусів” мало не пів країни. Якщо не більше.

Андрій БОНДАР

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...

Почему мы часто засыпаем под звуки телевизора и не только?

Многие люди засыпают при использовании фонового звука, например, от работающего телевизора.

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.