Пятница , 26 Апрель 2024
Общество

Експерт пояснила, як діяти якщо з вами розірвали медичну декларацію

 

Якщо у пацієнта перервалася декларація з сімейним лікарем, є два варіанти отримати медичну допомогу – телефонувати у швидку, або ж заключити нову декларацію.

Про це УНН розповіла менеджер проектів Національної платформи “Форум трансформації системи охорони здоров’я” Світлана Бубенчикова, інформують “Вечірні Вісті”.

“Коли лікар на лікарняному або у відпустці, або йде на пенсію – переривається декларація. Пацієнта мають повідомляти про це. У перших двох випадках це інформація про те, який лікар буде обслуговувати пацієнта замість сімейного лікаря. Якщо медичний працівник іде на пенсію, то звісно сам лікар має провести комунікацію з пацієнтом і сказати йому про те, що в нього є можливість укласти декларацію з іншим лікарем. Або ж з тією поліклінікою де він обслуговувався, або ж обрати інший заклад”, – сказала Бубенчикова.

За її словами, якщо пацієнт дізнався про те, що його декларація анульована, він все одно може розраховувати на медичну допомогу.

“Може бути дві ситуації. Якщо це екстренний стан у будь-якому разі чи є сімейний лікар чи його немає – пацієнт звертається до швидкої. Якщо це плановий візит, то пацієнт може обрати за певний час свого нового сімейного лікаря і вже звертатися до нього з тією потребою, яка в нього виникла. Тобто тут у нас є два варіанти”, – додала експерт.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...

Почему мы часто засыпаем под звуки телевизора и не только?

Многие люди засыпают при использовании фонового звука, например, от работающего телевизора.

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.