Суббота , 20 Апрель 2024
Общество

Шкарлет: У гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання

Фото – УНІАН

Т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет заявляє, що закладам професійної освіти, фахової передвищої та вищої освіти МОН рекомендуватиме перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків. 

Про це Шкарлет повідомив у своєму Теlegram-каналі, інформують “Вечірні Вісті”.

“Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків (при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року)”, – зазначив він.

За його словами, він разом з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, будуть подавати відповідну пропозицію на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду вже 13 жовтня.

У наступному дописі Шкарлет звернувся до студентів і запевнив, що ніхто не буде примусово виселяти їх із гуртожитків, хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу.

“Я розумію, що багато хто з вас вже працює і вам важливо зберегти своє місце роботи. Є серед вас і ті, чия домівка наразі на “червоній” карантинній території, а також є соціально-незахищені категорї студентів.

В офіційному документі МОН буде лише рекомендація щодо від’їзду з гуртожитків додому (окрім дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон та інших) із зобов’язанням адміністрацій ЗВО щодо збереження місця проживання студента у гуртожитку та з обов’язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів (у разі виїзду з гуртожитку з 15.10.20 до 15.11.20)”, – написав він.

Шкарлет попросив поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії.

“Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (спільні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо)”, – додав т.в.о. міністра.

11 жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький за результатами наради у президента заявив, що в Україні з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби вводиться дистанційне навчання у вищих навчальних закладах. Також він повідомив, що вже зафіксовано кілька спалахів зараження серед співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...

Что говорит о скором разрыве отношений? Объяснения психологов

Разобраться в отношениях бывает сложно, особенно, если происходят настораживающие либо странные вещи.

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.