Пятница , 29 Март 2024
Общество

Юлія Тимошенко: Ефективну систему охорони здоров’я можна збудувати лише шляхом впровадження обов’язкового медичного страхування

Сьогодні, як ніколи, потрібно піднімати престиж медичної галузі й доступ до системи охорони здоров’я, незалежно від доходів людей. Впоратися з цим зможе впровадження в Україні обов’язкового медичного страхування.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час зустрічі із працівниками та керівництвом реабілітаційного центру Полтавської центральної районної лікарні.

«Враховуючи сьогоднішній стан економіки та бюджету, лише обов’язкове медичне страхування здатне надати належний рівень фінансування медицини. Не можна бездіяти, треба наполегливо пропонувати зміни реформи охорони здоров’я», – наголосила Юлія Тимошенко.

Водночас вона нагадала про обіцяні президентом та урядом 300% доплати медикам, які лікують людей від ковіду. Ці гроші, переконана Голова «Батьківщини», медичні працівники, лікарі, працівники бригад швидкої повинні отримати гарантовано.

«Але є проблема, бо сьогодні погодинно рахують, скільки медик перебував із хворим на ковід, і від цього нараховують відсотки. Якщо вже медичний персонал, лікарі контактують із хворими, то гарантовано має бути 300% доплати до місячного окладу. Важливо, щоб доплати отримували й медики, які працюють в лікарнях, де є інфекційні відділення з хворими на ковід, адже вони так чи інакше дотичні до них. Так само не потрібно розділяти на ковідні та не ковідні бригади швидкої допомоги, а всіх нормально забезпечувати надбавками у 300%», – зауважила лідер партії.

Юлія Тимошенко вважає, що в бюджеті на наступний рік пріоритетними мають бути визнані передусім галузі охорони здоров’я та освіти. І «Батьківщина», запевнила Голова партії, буде відстоювати цю позицію у Верховній Раді.

«Ми будемо добиватися, щоб на наступний бюджетний рік влада змінила пріоритети, щоб не гатили з бюджету гроші на невідомі речі, наприклад, такі як іноземні наглядові ради в наших державних корпораціях, а щоб пріоритетами нарешті були визнані освіта та охорона здоров’я. Це єдині правильні пріоритети, які треба виставити у державному бюджеті на 2021 рік. Ми будемо серйозно стояти на цій позиції», – запевнила Юлія Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, Юлія Тимошенко та депутати «Батьківщини» зареєстрували у парламенті законопроєкт № 3464 про загальнообов’язкове медичне страхування.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.