Четверг , 28 Март 2024
Общество

Вартість пробного ЗНО-2021 зросте: коли розпочнеться реєстрація та яка середня ціна

Реєстрація для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 5 по 19 січня. Вартість тестування залежатиме від регіону та в середньому становитиме 225 гривень.

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

Зареєструватися на пробне ЗНО можна на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Це потрібно зробити у період від 5 до 19 січня включно.

Вартість проведення пробного тестування відрізнятиметься за регіонами та коливатиметься у межах від 195 до 255 гривень.

«Це пов’язано з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у певному регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо», – пояснюють у Центрі.

Там також додали, що загалом ціна на пробне ЗНО у 2021 буде вищою, ніж це було у 2020 році. Це пов’язане зі зменшенням очікуваної кількості тестувань та підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду.

«Через складну ситуацію з поширенням Сovid-19 у 2021 році кожний учасник чи учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, тому одиниця послуги стане суттєво дорожчою», – уточнюють у Центрі.

У відомстві додають, що розуміють негативні наслідки підвищення вартості тестування. Крім того, там намагаються компенсувати їх додатковими можливостями.

Охочі пройти ЗНО зможуть завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів і пройти тестування вдома. Після цього внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів.

Також підготують відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021. Експерти проаналізують завдання та порекомендують, як отримати найвищий бал на ЗНО.  

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.