Пятница , 29 Март 2024
Общество

The Guardian: Вчені віщують вимирання людства через байдужість до Землі

Вчені попереджають, що Земля рухається до масового вимирання / REUTERS

Планету Земля чекає “жахливе майбутнє, в якому станеться масове вимирання, рівень здоров’я обвалиться, а також почнуться заворушення через порушення клімату”. Саме існування людського виду під загрозою через байдужість і бездіяльність.

Як пише The Guardian, про це застерігає міжнародна група вчених у своєму новому звіті. Автори застерігають, що люди досі не усвідомили, наскільки гостра поточна кліматична криза, а також криза у сфері біологічного різноманіття, інформує УНІАН

Звіт склали 17 експертів, серед яких професор Стенфордського університету Пол Ерліх, а також вчені з Мексики, Австралії й США. Вони наголошують, що Земля в значно гіршому стані, ніж більшість людей включно з деякими вченими можуть собі уявити. 

“Масштаби загрози для біосфери і всіх форм життя включно з людьми насправді настільки великі, що їх важко усвідомити навіть деяким добре поінформованим експертам”, – йдеться в звіті, опублікованому в журналі Frontiers in Conservation Science. Звіт також містить посилання на більш ніж 150 досліджень про головні виклики для світового довкілля.

Затримка між знищенням природи і наслідків таких дій призводить до того, що люди не усвідомлюють, наскільки проблема велика.

“Більшості важко сприйняти магніту цих втрат, попри постійну ерозію самого полотна людської цивілізації”, – йдеться в звіті.

Автори попереджають, що масова міграція через зміну клімату, нові пандемії й війни за ресурси неминучі, якщо не почати діяти вже зараз. Вони пояснюють, що не намагаються закликати всіх здатися. Однак, світовим лідерам пора нарешті помітити, в якому стані планета, і почати необхідну роботу, щоб уникнути жахливого майбутнього.

Щоб розібратися з величезною кількістю таких проблем, потрібні докорінні зміни в глобальному капіталізмі, освіті й стані рівності. Для цього доведеться відмовитися від ідеї переслідування нескінченного економічного зростання. Також потрібно належним чином оцінити фактори навколишнього середовища і припинити використання викопного палива. Корпоративне лобіювання повинно відійти в минуле, а жінки – отримати більше можливостей. 

УНІАН

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.