Пятница , 26 Апрель 2024
Общество

Іванов: У Telegram росіяни по повній використали пристрасть українців до читання анонімних помийок

Сьогоднішня історія з викриттям створеної російськими спецслужбами мережі телеграм-каналів свідчить про те, що телеграм з його ефемерними стандартами та правилами безпеки давно перетворився на черговий інструмент російської агресії.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише журналіст Серггій Іванов, інформує UAINFO.org.

Пристрасть українців до читання анонімних помийок росіяни використали по повній, створивши широко розгалужену мережу дези як на центральному, так і на регіональних рівнях.

Серед них – популярні “Легитимный”, “Резидент”, “Картель”, “Сплетница” та інші канали, створені для всеїдних та розумово обмежених.

Менеджував мережу та продавав контент, як виявилось, ватний пітекантроп Артем Давидченко, один з провокаторів одеської трагедії 2 травня 2014 року. Гроші конвертувалися у валюту та виводилися в Росію та Придністров’я.

СБУ заявила про 50 встановлених замовників фейків, впевнений, що ми побачимо серед них знайомі імена. Уявити кількість споживачів, яким роками згодовували російські фейки, важко.

Тепер по Телеграму загалом. Як би ми не ставилися до цього месенджера та його нібито опозиційного засновника Дурова, потрібно пам’ятати, що передусім це російський продукт, а відповідно ніхто не може ручатися за безпеку та належне використання ваших даних. А відповідальність за свої дії Росія нести не звикла.  

Сергій ІВАНОВ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...

Почему мы часто засыпаем под звуки телевизора и не только?

Многие люди засыпают при использовании фонового звука, например, от работающего телевизора.

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.