Вторник , 23 Апрель 2024
Общество

“Укрзалізниця” опублікувала мапу з “російським” Кримом

Укрзалізниця опублікувала мапу з “російським” Кримом: у мережі відреагували / фото facebook/Kravtsov.Evg

На опублікованій на сайті “Укрзалізниці” мапі окупований Росією Крим раптом став “російським”.

Як повідомляє УНІАН, про це у Facebook повідомив журналіст Олександр Рудоманов

“Російський” Крим з’являвся при виборі опції переглянути маршрут поїздів. Український півострів віднесли до Південного федерального округу РФ.

“Укрзалізниця, у вас там з картами які використовує Південно-Західна залізниця все нормально? Чи як завжди робітникам, що відповідають за сайт пофіг чий Крим, аби зарплату підняли? Тоді вже карту рамблера давайте запускайте”, – написав Рудоманов.

Пізніше журналіст оновив допис, зазначивши, що компанія виправила помилку. 

Нагадаємо, у кінці лютого – початку березня 2014 перекинуті з Росії й кримських баз Чорноморського флоту РФ війська без розпізнавальних знаків, скориставшись моментом зміни влади в Україні внаслідок Євромайдану, окупували Кримський півострів. Також було створено збройне формування з російських “козаків”, яке називало себе “самооборона Криму”. 

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні ЄС, ні США не визнали це незаконне голосування й початок тимчасової окупації Криму.

Фактично ж результати «рефередуму» і явка на нього були повністю сфальсифіковані російським керівництвом: так, згідно з доповіддю Ради при президентові Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини, було підраховано, що фактична явка на референдумі в Криму склала лише 30 відсотків, серед яких тільки від 50 до 60 (на відміну від російського числа в 97 %) відсотків обрали входження в Росію.

У серпні 2014 р. «голова» «Ради міністрів Республіки Крим» Сергій Аксьонов сказав, що ініціатором окупації Криму був російський президент Володимир Путін. У березні 2019 р. Аксьонов зізнався, що захопленням Криму керував особисто Путін.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...