Четверг , 18 Апрель 2024
Общество

Все про “державу у смартфоні”: половина українців не користуються послугами онлайн, а кожен п’ятий – не має доступу, – опитування

Кожен другий українець жодного разу не користувався сервісами надання державних електронних послуг протягом останнього року, серед причин: відсутня потреба у користуванні цифровими послугами, недостатність  відповідних навичок, або відсутність пристрою для доступу до мережі інтернет.  

Про це під час онлайн-презентації сказав координатор проектів КМІС Олександр Щербатюк, представляючи результати соціологічного дослідження “Які електронні послуги є найпопулярнішими серед українців”, передає кореспондент UAINFO.org.

За словами соціолога, за результатами проведеного соціологічного дослідження, 47% опитаних респондентів не користувались сервісами надання електронних послуг протягом останнього року.   

“На питання, чому опитані не користувались цифровими послугами, 68% респондентів зазначили, що не мають потреби, 24% – що їм не вистачає навичок користування електронними сервісами, 21% – не мають пристрою з доступом до мережі інтеренет, 9% – не довіряють електронним послугам з тих чи інших причин, а 4% – не знають взагалі, чи надається певна електронна послуга”, – перерахував він.

 

При цьому, кожен другий опитаний (53% респондентів) отримував державні послуги онлайн протягом останнього року. 

За словами Олександр Щербатюка, до переліку головних електронних послуг, якими користуються українці, належать: отримання паспортів та інші контакти із державною міграційною службою (15%), користування додатком чи порталом “Дія” (13%), отримання субсидій та соціальних виплат (13%), послуги, пов’язані із особистим транспортом (12%), послуги з питань пенсійного забезпечення (11%), послуги з отримання платної інформації із державних реєстрів чи отримання цифрових витягів (10%).  

Відповідно до соціологічного дослідження, українці користуються значно менше цифровими послугами з питань, що пов’язані із приватним підприємництвом (9% респондентів), оподаткування (9%), пов’язані із веденням справ фірми чи ТОВ (8%), отримання свідоцтва про народження та інші супутні документи (6%).  

Детально із результатами соціологічного дослідження можна ознайомитись на сайті Київського міжнародного інституту соціології (КМІС). 

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.

Какие болезненные симптомы никогда нельзя игнорировать? Предупреждение врачей

Боль - явный признак того, что со здоровьем происходит что-то не то.

Маск предложил ввести плату за первую публикацию в Twitter для борьбы с ботами

Илон Маск предложил борьбу против ботов в Твиттер благодаря плате за пост.