Суббота , 20 Апрель 2024
Общество

«Батьківщина» домагатиметься від влади виконання вимог лікарів і захисту пацієнтів (відео)

«Батьківщина» спільно з лікарями сформувала пакет пропозицій, необхідних для наведення ладу в системі охорони здоров’я та ефективної боротьби з пандемією, виконання яких вимагатиме від керівників держави, уряду та МОЗу. Виправляти помилки потрібно якнайшвидше.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час пресконференції за результатами робочої поїздки до Дніпропетровської області.

«У парламенті нам звітують про переможні реляції, а насправді в медицині ситуація надзвичайно складна. Ми відвідали вже 5 областей, поспілкувалися з медиками, отримали від них інформацію. Тут питання не про те, що когось пролікували погано, а когось добре – медики викладаються по повній. Проблема в тому, що зараз дуже неграмотно побудована система управління сферою охорони здоров’я. Медичну галузь потрібно підняти на найвищий рівень, а для цього має втрутитися держава»,  – вважає політик.

Серед найбільш поширених проблем, з якими стикаються лікарі та хворі на коронавірус, за словами Юлії Тимошенко, це недоступність безкоштовного тестування, відсутність надбавок сімейним лікарям, статичні протоколи лікування ковіду, через які люди для ефективного лікування мають купувати ліки за власний кошт, а хворі, які лікуються амбулаторно, взагалі позбавлені будь-якої безкоштовної допомоги.

«Медичні працівники, які прямо дотичні до важко хворих на ковід, такі як анестезіолог, рентгенолог, отримують заробітну плату 5-6 тисяч гривень на руки. Це наруга над професією лікаря! Ми всі читали декларацію керівника «Нафтогазу», у якого офіційна зарплата 24 мільйони гривень в місяць. Одна його зарплата покриває річний дефіцит Новомосковської центральної районної лікарні. Так не може бути. Такі великі дисбаланси залишать Україну без повноцінної галузі охорони здоров’я. Я буду про це серйозно говорити з вищим керівництвом держави», – запевнила лідер «Батьківщини».

Вона пообіцяла, що ініціюватиме розв’язання проблем, з якими до неї звернулися медичні працівники лікарень Дніпровщини, якнайшвидше.

«Однак це все латання дірок. Без суттєвої зміни системи не обійтися, тому перехід на страхову медицину – це питання №1. Ми підготували системний глибокий законопроєкт, зібрали в ньому найкращий світовий досвід і хочемо домогтися впровадження страхової медицини в Україні. Це нам дасть в 4 рази більше фінансування, а це означає, що ми розв’яжемо 80% проблем галузі. Наша система полягає в тому, що співфінансувати медичну страховку будуть центральний бюджет, місцеві бюджети, обов’язково роботодавець і трошечки – сама людина. Це найкраща модель, яка покриє все – функціонування медичної галузі та лікування», – запевнила лідер «Батьківщини».

Обговорюючи з журналістами області ситуацію в країні, Юлія Тимошенко зазначила, що зараз є два варіанти політичної  поведінки – піти в радикальну опозицію й критикувати владу, але «від цього не стане легше людям», або об’єднуватися заради ефективних дій та змін.

«Наша команда за те, щоб зібрати сильних профі та докорінно змінити курс держави. Ми на кожний напрямок життя країни даємо лаконічні, чіткі й дуже дієві пропозиції. Якщо їх втілювати в життя, то матимемо результат не через три роки, а вже зараз», – переконана Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...

Прогноз погоди на вихідні 20–21 квітня: краще залишатися вдома

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде малоприємною — похмурою, дощовою, вітряною,...

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...