Пятница , 29 Март 2024
Общество

Сухофрукти можуть обробляти двоокисом сірки для збільшення терміну зберігання. Тож у декого можуть виникати проблеми з шлунково-кишковим трактом, головні болі та напади астми – дієтолог

“Сухофрукти – хороше джерело мінералів, деяких вітамінів, харчових волокон, глюкози і фруктози. Вони можуть бути частиною нашого здорового харчування, особливо в пост. Але споживаючи їх потрібно пам’ятати про наступне”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус, інформує UAINFO.org

“1. Сухофрукти, які виглядають блискучими або жирними, можуть бути покриті рослинним маслом (як правило, дешевим) або виварені в цукровому сиропі.

2. Їх можуть обробляти двоокисом сірки (Е220), для збільшення терміну зберігання. У людей, особливо чутливих до цієї сполуки сірки, можуть виникати проблеми з шлунково-кишковим трактом, головні болі, напади бронхіальної астми та ін.

3. У сухофруктах міститься велика кількість простих вуглеводів – глюкози і фруктози. Якщо в 100 г абрикосів їх вміст близько 9 г на 100 г продукту, то в куразі – близько 50 г на 100 г. Вживаючи сухофрукти, пам’ятайте, що вони більш ніж на 50-60% складаються з простих вуглеводів. Інакше кажучи, сухофрукти більш правильно вважати солодощами.

4. Важливо сказати, що при сушінні кількість вітаміну С сильно зменшується.

5. Користь для здоров’я несуть антиоксиданти – антоціаніни, каротиноїди, фенолові сполуки. І більша частина цих фітохімічних речовин, що містяться в них, збережена після висушування. Вони допомагають організму підвищувати імунітет і боротися з різними запаленнями.

Багато їх в темних плодах інжиру та чорносливу, в фініках. До того ж чорнослив гарне проносний засіб. Двох-трьох сушених слив досить для стимуляції роботи кишечника.

6. Якщо ви купуєте сухофрукти, а не робите самостійно, раджу спочатку обдати окропом і замочити їх на 10-15 хв в теплій воді, а потім промити. Цим ви убезпечите себе від можливих шкідливих речовин. Крім того занадто сухі плоди важкі для травлення. Висушені фрукти, містять до 20% води (в свіжих фруктах вміст води становить 80-90%)

Одним словом, сухофрукти – це корисні ласощі, які задовольняє потребу в солодкому та допомагають зміцнює наш організм. Тому важливо знати міру, їсти улюблені сухофрукти в помірній кількості. Так ви отримаєте користь і задоволення та не нашкодите своєму організму.

А щоб не перестаратися у вживанні простих вуглеводів пам’ятайте – денна норма сухофруктів при змішаному харчуванні це – 2 -3 фініка, 2 – 4 великих сушених плодів чорносливу або кураги, 2 інжиру, 1 столова ложка родзинок.

Сухофрукти краще додавати в страви. Вони прикрасять їх і зроблять смак незабутнім”, – завершує дієтолог.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.