Четверг , 28 Март 2024
Общество

Влада має терміново вирішити питання виплати зарплат освітянам у новоутворених міських територіальних громадах та сільській місцевості, – нардеп

“Влада терміново має вирішити питання виплати зарплат освітянам у новоутворених міських територіальних громадах та сільській місцевості! На сьогодні в громадах виникла серйозна проблема з отриманням освітньої субвенції з державного бюджету. Так, її недоотримують сільські й міські школи, які увійшли в ОТГ і об’єдналися з містами”, – про це в коментарі UAINFO.org заявив народний депутат Сергій Євтушок. 

“Освітня субвенція для них у 2021 році обраховується за формулою, що значно зменшила в порівнянні із 2020 роком загальну суму коштів на виплату заробітної плати педагогам. Педагоги не очікують зарплат у 4000$, а просять хоча б не забирати те, що було гарантовано державою у минулих роках.

Тобто напередодні Великодня освітяни отримають лише 30% зарплати. Ми вирішуватимемо це питання. До того ж, до мене як до народного депутата вже неодноразово зверталися громади. Зокрема, Сарненська міська територіальна громада. Згідно п.1 ст.89 Бюджетного кодексу України, до видатків, що здійснюються з бюджетів міських територіальних громад, належать видатки на загальну середню освіту. В свою чергу, згідно п.1 статті 1032, освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників початкові школи, гімназії (крім дошкільних підрозділів у таких закладах), ліцеї.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» для фінансування закладів освіти за рахунок освітньої субвенції Сарненській міській територіальній громаді передбачено 222,2 млн.грн., що на 36,0 млн.грн. або 13,9% менше від необхідного обсягу коштів на 2021 рік (забезпеченість видатками на 10 місяців), проте бюджетні асигнування затверджені на 12 місяців, що свідчить про не відповідність фактичному місячному фонду оплати праці з наявними помісячними асигнуваннями. Тож виникає гостра проблема щодо виплати заробітної плати (за квітень, травень, червень), відпускних та допомоги на оздоровлення для педагогічних працівників”, – завершує народний депутат. 


Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.