Пятница , 29 Март 2024
Общество

На Великдень у Києві посилять карантинні заходи після порушень на Вербну неділю – голова Держпродспоживслужби

У разі, якщо в церквах не будуть дотримуватися епідемічних норм, штрафи отримають як самі громадяни, так і релігійні установи.

На Великдень у Києві посилять карантинні заходи. Це пов’язано з численними порушеннями, які були зафіксовані у Вербну неділю.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” повідомив голова Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, інформує UAINFO.org.

«Ми сьогодні провели рейд по всіх церквах. І побачили, що попередні домовленості, які були складені в четвер і п’ятницю, на жаль, не дотримувалися: великі скупчення людей, відсутність дистанції, відсутність масочного режиму при проведенні богослужінь. Тому на Великдень будемо проводити додаткові заходи, будемо встановлювати додаткові пости для дотримання режимів», – зазначив він.

“Що стосується переходу в різних регіонах до різних зон, то у червоних зонах такі свята будуть повністю заборонені як масові заходи. Але оскільки йде зменшення захворюваності в деяких регіонах, то вони будуть, але з певними обмеженнями”, – пояснив Рубан.

А в разі, якщо в церквах не будуть дотримуватися епідемічних норм, штрафи отримають як самі громадяни, так і релігійні установи.

“Перш за все передбачені штрафи для громадян, які не дотримуються правил безпеки, – це 170 гривень і 220 гривень. Що стосується церков, дійсно, там є адміністрація, суб’єкт, який організовує заходи, штрафні санкції будуть накладатися на них. Цього не хотілося б робити, з кожною адміністрацією обговорювався план дій і заходів, які будуть, і ми будемо тільки посилювати в Києві такі заходи”, – сказав чиновник.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.