Пятница , 29 Март 2024
Общество

У МОЗ пояснили, з чого складається вакцина Pfizer проти COVID-19

В Україні продовжують робити щеплення проти коронавірусу вакциною, яку спільно розробили американський фармакологічний концерн Pfizer і німецька біотехнологічна компанія BioNTech. Препарат випускається під торговою маркою Comirnaty.

Поки ним вакцинують персонал і мешканців будинків для літніх людей, працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонників. У Міністерстві охорони здоров’я (МОЗпояснили, з чого складається ця вакцина, інформує UAINFO.org.

Так, діючою речовиною Pfizer&BioNTech (Comirnaty) є мРНК – молекула, яка вчить клітини виробляти коронавірусні білки, необхідні для формування імунної відповіді.

Допоміжні речовини:

• ALC-0315, ALC-0159 і холестерол – ліпідні частинки, які формують захисний бар’єр навколо активного інгредієнта і забезпечують його доставлення в клітини;

• DSPC – фосфоліпід, який стабілізує ліпідний бішар і пришвидшує вивільнення активного компонента, а тому підсилює його дію;

• дигідрат фосфату натрію та дигідрат фосфату калію – буферні речовини, що стабілізують вакцину, щоб рівень кислотності збігався з рівнем тіла людини;

• натрію хлорид і калію хлорид – є розчинниками та коригують сольовий баланс вакцини;

• сахароза – запобігає замерзанню та стабілізує вакцину;

• вода для ін’єкцій.




Як відомо, Pfizer&BioNTech (Comirnaty) дозволена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Також дозвіл на використання дали США, Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Австралія, Канада та багато інших країн.

 

Нагадаємо: після довготривалих і важких переговорів із компанією Pfizer Україна досягла домовленості на постачання додаткових 10 млн доз. Тобто загалом країна отримає 20 млн доз цієї вакцини протягом нинішнього календарного року. Перші постачання з контракту – 500 тис. доз – буде отримано вже в травні-червні. 

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.