Четверг , 28 Март 2024
Общество

Дієтолог: Якщо вживати “правильні” макарони декілька разів на тиждень, то шкоди для фігури не буде

“Багато людей асоціюють страви з макаронами з не зовсім здоровою їжею. Дійсно, надлишок мучного шкідливий для здоров’я. Але якщо грамотно і відповідально підійти до вибору продукту, то вийде безпечне і корисне джерело багатьох поживних речовин”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус, інформує UAINFO.org

“Макаронні вироби (паста, італійською, буквально «тісто»), які виготовлені з твердих сортів пшениці головний інгредієнт італійської кухні. Не дарма існує так багато їх різновидів і кожен з них, врешті-решт, відмінно поєднується з різними соусами і гарнірами. Вони добрий спосіб втамувати голод. Але зважайте на склад і кількість соусів, які можуть додати надлишок калорійності і жирності стравам з пастою.

Макарони твердих сортів під час приготування краще не переварювати – це підвищує глікемічний індекс і калорійність страви. В Італії стандартно готують до ступеня al dente («на зубок», тобто сама середина виробу трохи недоварена і може здаватися напівсирою. Пам’ятайте, що 100 г сухих макарон після варки перетворюються в порцію вагою 250-300 г. Якщо вживати такі «правильні» макарони декілька разів на тиждень, то шкоди фігурі не буде.

Різні типи макаронних виробів мають італійські назви, що відповідають їхнім формам та розмірам. Тут і бантики, і трубки, і нитки, і стрічки та багато інших”, – завершує дієтолог.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.