Пятница , 29 Март 2024
Общество

Лукашенко не та людина, чиє прізвище може прикрасити список почесних докторів Шевченкового університету. Але чи тільки він?, – дипломат

На кількох сайтах прочитав повідомлення, що новообраний ректор Київського національного університету Володимир Бугров запропонував Вченій раді позбавити Олександра Лукашенка звання почесного доктора.

Не знаю, зі скількома “ф” пише слово професор самопроголошений президент, але доктор наук як для нього – це занадто. Він і на фельдшера наук не тягне, не те що на дохтора. Кажу це відповідально, бо понад п’ять років (2000 – 2005) пробув у Мінську як дипломат. Тож за службовими обов’язками мусив уважно слухати виступи глави держави перебування. А деякі його афоризми закарбувалися в пам’яті, мабуть, назавжди, пише письменник і дипломат, експерт Центру дослідження Росії Сергій Борщевський, інформує UAINFO.org.

“Ви будете жити погано, але недовго”, – запевнив якось Олександр Григорович білорусів, маючи на увазі, що незабаром їх чекає “покращення”. “Тільки-но візьмуся за яйця, молоко пропадає” – зізнався він іншим разом, маючи на увазі зусилля, яких докладав особисто для піднесення сільського господарства. Згоден з паном ректором: Лукашенко не та людина, чиє прізвище може прикрасити список почесних докторів Шевченкового університету. Але чи тільки Лукашенко?

Є в тому списку, скажімо, і Жорес Алфьоров. На відміну від Лукашенка, вчений, і не просто вчений – лауреат Нобелівської премії. Але є одне але. Депутат Держдуми від КПРФ, член комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками (оцініть назву!) Жорес Алфьоров підтримав збройну агресію РФ проти України та окупацію української території і був занесений до бази “Миротворець”.

Кому як, а мені одночасне перебування людини в двох списках – “Миротворця” і почесних докторів КНУ видається протиприродним. Сподіваюсь, і новообраному ректору Володимиру Бугрову також.

Сподіваюсь, та обставина, що Алфьоров 2019 року помер, не перешкодить акту справедливості з боку держави, яку небіжчик ненавидів за життя.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторсько

Сергій БОРЩЕВСЬКИЙ

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.