Среда , 24 Апрель 2024
Общество

В Україні пом’якшили карантинні обмеження: що зміниться

Зокрема, дозволено роботу кафе та ресторанів після півночі, а люди з негативними COVID-тестами або вакциновані можуть вільно збиратися на масові заходи.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про пом’якшення протиепідемічних обмежень в Україні, інформує UAINFO.org.

Про це йдеться у відповідній постанові від 2 червня 2021 року № 583 “Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236”, оприлюдненій на Урядовому порталі.

Згідно з документом, дозволяється проведення масових заходів, зокрема, в розважальних закладах і закладах громадського харчування за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території на відкритому повітрі, або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі, якщо людей розміщують із дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами та одним порожнім рядом.

Зазначені обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) або експрес-тесту на визначення антигена до коронавірусу, яке проведене не більше як за 72 години до заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Також дозволено приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад дві третини місць (розміщення здійснюється із дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами та одним порожнім рядом) або понад 50% місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому кінозалі або залі.

Окрім того, ухвалені зміни виключають пункт, згідно з яким заборонялася робота кафе та ресторанів, інших суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування після 24-ї та до 7-ї години.

Зазначається, що “зелений” рівень епідемічної небезпеки, який дає змогу переглянути підходи до протиепідемічних обмежень у бік пом’якшення, встановлюється в разі досягнення таких ознак епіднебезпеки на всій території України:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів – менше ніж 75;

  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена) – менш як 4%;

  • кількість тестувань методом ПЛР та експрес-тестувань протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – більше ніж 300;

  • на всій території України немає регіонів із встановленим “червоним” рівнем епідемічної небезпеки.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...