Пятница , 29 Март 2024
Общество

Все більше людей відмовляються народжувати дітей, побоюючись змін клімату – аналітики

Люди менше народжують дітей через глобальне потепління / фото ua.depositphotos.com

У світі зростає кількість людей, які не хочуть мати дітей, побоюючись наслідків кліматичних змін.

Вже зараз деякі люди відмовляються народжувати дітей побоюючись, що це посилить глобальне потепління, а інші стурбовані екстремальними погодними умовами, з якими можуть зіткнутися їхні діти, пише CNBC із посиланням на аналітичну записку Morgan Stanley.

“Рух за те, щоб не мати дітей через побоювання з приводу зміни клімату зростає і впливає на рівень народжуваності швидше, ніж будь-яка попередня тенденція в області зниження народжуваності”, – відзначають аналітики Morgan Stanley.

Деякі люди вважають за краще не заводити дітей, тому що побоюються, що це посилить глобальне потепління.

“Наявність дитини в 7 разів гірше для клімату за річними викидами CO2, ніж 10 найбільш обговорюваних пом’якшувальних засобів, які можуть використовувати люди”, – кажуть в Morgan Stanley.

Згідно з шведським дослідженням 2017 року, народження однієї дитини призводить до викидів в атмосферу майже 58,6 тонни вуглецю на рік у розвинених країнах.

Як розповів CNBC 35-річний британець Даніель, який проживає в Дубаї з дружиною, клімат в останні роки зробив великий внесок у те, що вони не хочуть заводити дітей. “Ми довго думали про це і швидко зрозуміли, що поява однієї людини на планеті матиме величезний вплив на навколишнє середовище”, – сказав Даніель.

Ще одна співрозмовниця CNBC, 39-річна вчителька англійської мови Джессіка Комбес, заявила, що “відмовляється приводити дітей в палаюче пекло, яке ми називаємо планетою”. За її словами, вона завжди сумнівалася з приводу народження дитини. “Тепер, коли я дивлюся на стан економіки, неякісну охорону здоров’я в світі й зміни клімату, я відчуваю, що всі мої побоювання були виправдані”, – вважає Комбес.

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.