Пятница , 29 Март 2024
Общество

Епідситуація в Україні загострюється, критична ситуація з COVID-19 вже у 16 регіонах – KSE

Епідемічна ситуація в Україні продовжує загострюватись, критична ситуація з COVID-19 нині вже спостерігається в 16 регіонах в порівнянні з чотирма на минулому тижні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

“Епідемічна ситуація в Україні продовжує загострюватись і поки що вона залишається все ще контрольованою: ліжка з киснем та реанімаційні ліжка заповнені на 10% та 15%. Це відносно невеликі показники, якщо порівнювати з періодом початку 2021 року, коли було плато перед весняною хвилею”, – сказав він.

За словами аналітика, коефіцієнт виявлення випадків інфікування коронавірусом перебуває на безпрецедентному для України низькому рівні – менше 3%.

“Проте ми бачимо все нові тривожні дзвіночки, які додаються до тих дзвіночків, які були на попередніх тижнях – госпіталізації зараз переважають виписки вже на чверть. Навантаження на систему охорони здоров’я вже прискорюється. За тиждень вже 16% пацієнтів додатково потрапляють на COVID-ліжка. Для порівняння – на минулому тижні зростання було в 9%”, – додав він.

Ганиченко зазначив, що критична ситуація з COVID-19 зараз вже в 16 з 25 регіонах: Дніпропетровській, Харківській, Чернівецькій, Житомирській областях, Києві, Запорізькій, Миколаївській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Рівненській, Чернігівській, Київській, Полтавській, Закарпатській, Вінницькій областях.

Ще три регіони перебувають у стадії зростання захворюваності на COVID-19 – Черкаська, Кіровоградська та Тернопільська області.

“Поки що там показники тримають на “зеленому” рівні епіднебезпеки, але тенденція загрозлива – динаміка дужне погана. Ця динаміка є розпорошеною, зараз немає явних драйверів цього зростання на рівні країни. Це збільшує ризик того, що зростання може початись із довільного регіону”, – зауважив він, додавши, що на минулому тижні критичною ситуація була в чотирьох регіонах.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.