Пятница , 29 Март 2024
Общество

У ВООЗ заявили, що всі гіпотези про походження коронавірусу в силі

У ВООЗ не виключають жодної гіпотези про походження коронавірусу фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що всі гіпотези про походження COVID-19, включаючи можливість лабораторного витоку, залишаються в силі.

Про це заявив очільник програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я Майкл Райан, інформує УНІАН.

“Поточна ситуація така, що всі гіпотези щодо походження вірусу все ще залишаються в силі. Деякі з них більш імовірні, ніж інші, але всі гіпотези потребують подальшого з’ясування і дослідження, і ми підемо і подивимося, куди всі ці висновки приведуть ВООЗ”, – сказав Райан. 

Він зазначив, що китайські вчені заявили, що проводять власні дослідження походження COVID-19. За його словами, у ВООЗ “з нетерпінням чекають новин від китайських колег про перебіг цих досліджень”, передає Українська правда з посиланням на The Guardian.

Перші випадки захворювання на коронавірус були зафіксовані в центральному китайському місті Ухань наприкінці 2019 року.

14 січня команда експертів ВООЗ прибула до Китаю для дослідження походження коронавірусу. Місія не змогла точно визначити джерело коронавірусу. Однак, повідомлялося, що гіпотеза про лабораторний витік малоймовірна і вона не належить до гіпотез, які досліджуватимуть надалі.

Згодом стало відомо, що влада Китаю відмовилася надавати експертам ВООЗ, які працювали в Ухані, первинну інформацію про ранні випадки зараження коронавірусом.

У звіті про походження COVID-19, підготовленому лабораторією уряду США, є висновок, що гіпотеза походження коронавірусу з лабораторії в китайському Ухані – правдоподібна і заслуговує подальшого вивчення.

25 серпня розвідка США представила президенту Джо Байдену доповідь про походження коронавірусу, але в ньому вона не змогла прийти до консенсусу щодо питання, чи був вірус створений в лабораторії, чи виник природним шляхом.

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.