Среда , 17 Апрель 2024
Общество

Вчені знайшли в завареному чаї невідомі і потенційно небезпечні сполуки

Вчені з Університету Південної Кароліни перевірили наявність продуктів дезінфекції в чаї, який був заварений водопровідною та штучною водопровідною водою. Рівні таких з’єднань в отриманому напої були нижчими, ніж в самій воді, але більшість з них виявилися невідомі дослідникам, як і їхній вплив на організм людини, повідомляє Naked science, інформує ZN.UA.

Для заварювання чаю часто використовується кип’ячена водопровідна вода. Але в ній присутня певна кількість хлору, залишки якого можуть реагувати зі сполуками чаю. У результаті утворюються побічні продукти дезінфекції (ППД), які негативно впливають на здоров’я людини. 

У ході нового дослідження вчені виявили 60 ППД в чорному і зеленому чаї трьох марок. Їхні рівні і вміст в завареному чаї були нижчими, ніж у водопровідній воді, за рахунок поглинання листям і випаровування. Але 96% від загальної кількості з’єднань були невідомі вченим, як і їхній вплив на здоров’я людини.

15 раніше неописаних з’єднань дослідники змогли визначити. Ймовірно, вони утворюються внаслідок реакції хлору з поліфенолами в чаї. Листя зеленого, чорного і жовтого чаю багаті фенольними сполуками, які відомі своєю антиоксидантною активністю і благотворно впливають на здоров’я людини. Серед чайних поліфенолів виділяють катехіни, флавоноли, антоцианідіни і фенолокислоти. 

Гранично допустимі концентрації подібних речовин вчені поки не встановили. 

ZN.UA

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как уберечь блонд и избежать желтизны волос?

Для того чтобы получить идеальный блонд без желтизны необходимо придерживаться нескольких правил,...

Как понять что ваши отношения разрушаются?

Самое начало отношений для всех кажется настоящим счастьем.

Техника дыхания, которая поможет уснуть в считанные минуты

Стресс, переживания и внутреннее беспокойство - основные проблемы в современном мире для...

Уклонистов хотят лишить права вождения, но есть два исключения

Проект закона о мобилизации, который был подготовлен ко второму чтению в Верховной...