Суббота , 20 Апрель 2024
Мир

ООН: Кількість біженців у світі зросла до 71 мільйона

У світі зафіксовано рекордну кількість переміщених осіб – приблизно 71 мільйон. Найбільшу групу з них складають сирійці, йдеться у звіті ООН. Дедалі більше людей тікають також з охопленої кризою Венесуели.

Рекордну кількість біженців, переміщених осіб і шукачів притулку зафіксовав Верховний комісаріат ООН у справах біженців (UNHCR) у 2018 році – близько 70,8 мільйона людей. Серед них майже 41 мільйон осіб є внутрішньо переміщеними особами. Про це йдеться в щорічному звіті комісаріату, оприлюдненому в середу, 19 червня, інформує агенція AP.

Експерти UNHCR відзначають зростання кількості переміщених осіб на два мільйона у порівнянні з показниками 2017 року, коли цей показник складав 68,5 мільйона осіб.

Після восьми років війни у Сирії її мешканці продовжують складати найчисельніше групу людей, переміщених з примусу – щонайменше 13 мільйонів осіб. Політична криза у Венесуелі призвела до того, що венесуельці вперше стали найбільшою групою “нових” шукачів політичного притулку у 2018 році: майже 340 тисяч осіб. При цьому загалом відомо про щонайменше чотири мільйони жителів Венесуели, котрі залишили країну і подалися, наприклад, до Перу, Колумбії та Бразилії. У UNHCR вважають, що кількість біженців з Венесуели й надалі зростатиме.

Незважаючи на посилення антимігрантської риторики у США, в ООН відзначають, що ця країна й надалі залишається “найбільшою підтримкою для біженців у світі”. Втім, внаслідок недостатньої ефективності бюрократичної машини там лише станом до 2018 року назбиралося щонайменше 719 тисяч досі нерозглянутих прохань про притулок. А торік до них додалося ще чверть мільйона клопотань від біженців.

dw.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...