Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Замануха двоголовою куркою

Путін всієї Московії у квітні своїм указом спростив отримання російського громадянства мешканцями окупованих територій Донбасу. А минулого тижня пішов ще далі. Напередодні парламентських виборів в Україні він видав документ, який має відкрити шлях до росіянства мешканцям усього регіону.

Це рішення – не спонтанне. Арт-підготовка відбулася на прямій лінії із Путіним у червні: багатодітна родина біженців із Торецька прохала спростити надання громадянства тим, хто не має паспорту «ЛНР» чи «ДНР». Щоб кремлівський карлик почув цей крик душі, журналіст «Росії-1» їхав аж до Набережних Челнів.

Родина Люльковичей із 9 дітьми живе в зйомній «однушці», батькам надали лише «тимчасовий притулок», із роботою також погано. Одна з дівчаток-підлітків продемонструвала уламки снарядів, які влучили в її рідну школу. Ці металеві вироби насправді не є уламками, але «піпл схавав» чергову дезу про «укрофашистів». А ще глядачам повідали, що одному з синів раз на кілька місяців з українського військкомату приходить повістка до армії. Але хлопчина відповідає: «Ми йти вбивати своїх не хочемо».

Отут можна було б поплескати і родині, і українським військкоматам. Першим – за акторську гру, другим – за те, що знайшли призовника, який мешкає в іншій країні в орендованому житлі без реєстрації.

Люльковичи, за повідомленнями росЗМІ, отримали громадянство. І після цього розчулений Пу вніс зміни до квітневого указу та розповсюдив дію документа на всіх дончан, які можуть підтвердити постійне проживання на територіях Донецької або Луганської області України станом на 7 квітня 2014 року і 27 квітня 2014 року відповідно. 

Правда, роспропаганда чомусь мовчить про те, що потрібно також надати документи про відсутність інфекційних захворювань та захворювання на наркоманію, не кажуть і про сертифікат щодо відсутності ВІЛ. А також анічичирк про те, що «громадянам» так званих «республік», старшим за 45 років, зазвичай відмовляють у наданні громадянства, а вибити роспенсію вдається лише обраним. Адже Пенсійний фонд РФ відразу попередив, що пенсію такі люди отримуватимуть там, де її заробили.

І паспорт як внутрішній, так і закордонний, видається без місця реєстрації, буцімто щоб кляті європейці, які засуджують дії РФ з паспортизації українців, не заважали новоспеченим громадянам мандрувати. Насправді ж без реєстрації людина не зможе ані поліс отримати, ані більш-менш нормальну роботу. За прописку платити дуже дорого. Тому ті, хто так мріє стати росіянами, перебувають у стані рабсили. Про це каже навіть Володимир Соловйов – один із головних роспропагандонів.

Навряд чи все це свідчить про те, що Путін готує широкомасштабний наступ. Скоріше, намагається підсилити позиції проросійської «регіональної» пошесті в ВР 9-го скликання, яка лобіює повернення окупованих територій на умовах Путіна, щоб формувати всю політику Донбасу й продовжували знекровлювати Україну. Наступний крок за нами… 

Олена САФОНОВА

Вечірні Вісті        

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.