Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Чорнобиль серед найстрашніших туристичних напрямків світу

Так званий «темний» туризм означає поїздки в місця, які історично асоціюються зі смертями і трагедіями. Цікаво, що таке похмуре визначення останнім часом було розширено за рахунок історичного значення тих чи інших точок на планеті, які приваблюють туристів з усіх куточків.

Втім, незважаючи на страшне минуле місць, переповнених пам’яттю про страждання, «темний» туризм зараз на підйомі. А телевізійні шоу, такі як серіал «Чорнобиль», тільки підсилюють інтерес мандрівників.

Власне, місто-привид Прип’ять ось-ось стане туристичним хітом 2019 року. Тому видання Forbes вирішило скласти список головних напрямків у світі, куди «темні» мандрівники їдуть, намагаючись зрозуміти чи вшанувати жертв трагедій.

Місто Прип’ять увійшло до списку. Трагедія українського міста пов’язана з найжахливішою в історії ядерною катастрофою, яка сталася за Залізною завісою 25-26 квітня на Чорнобильській АЕС. Наслідки тих подій досі очевидні. Вчені оцінюють, що мине близько 20 тисяч років, перш ніж зона відчуження знову стане придатною для життя.

«Але це не означає, що не можна на все подивитися на власні очі в рамках ретельно спланованого і проведеного туру по місту і околицям, намагаючись зрозуміти наслідки. Головна порада: якщо ви не бачили серіал до подорожі, можливо, краще почекати», – пише Forbes.

Видання також радить докладно вивчити правила поведінки в Чорнобилі і ретельно їх дотримуватися. Тому що вони розроблені для того, аби мандрівники зоною не отруїлися радіацією.

Крім місця ядерної катастрофи в Україні Forbes включив до списку головних напрямків для «темного» туризму Меморіал 11 вересня в Нью-Йорку, присвячений загибелі 2977 осіб від терактів 2001 року, колишній нацистський концтабір «Аушвіц-Біркенау» в Польщі, в якому за часів Голокосту були вбиті 1,1 мільйона чоловіків, жінок і дітей, першу жертву ядерного бомбардування – місто Хіросіма в Японії, меморіал геноциду Мурамбі в Руанді, федеральну в’язницю «Алькатрас» у США, руїни міста Помпеї і Поля смерті Чоенг-Ек у Камбоджі.

Дункан МЕДДІ,

Forbes

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.