Пятница , 19 Апрель 2024
Мир

Новий закон Нью-Йорка — погана новина для російських олігархів

Штат Нью-Йорк впроваджує новаторський закон для підвищення прозорості угод із нерухомістю. Закон був прийнятий наприкінці вересня і набрав чинності у момент ухвалення.

Заможні впливові особи з колишнього Радянського Союзу довгий час використовували компанії-оболонки, зареєстровані як товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ), для покупки нерухомості на Манхеттені, часто здійснюючи оплату готівкою. Це був законний спосіб зберегти в таємниці ім’я покупця нерухомості, що дозволяв відмивати незаконні доходи. Але подібні махінації в штаті Нью-Йорк, схоже, канули в Лету.

Згідно з новим законом, при укладанні більшості видів угод з нерухомістю в штаті Нью-Йорк тепер потрібно розкривати відомості про всіх власників, менеджерів і агентів, пов’язаних з ТОВ, що бере участь в угоді. «Ініціатива клептократії Інституту Хадсона» в «Твіттері» назвала закон «поганою новиною для клептократів, що накопичують багатство в пентхаусах Манхеттена».

Неясно, чи буде інформація про власника ТОВ, яка розкривається державним органам, у відкритому доступі. Депутат парламенту штату і співавтор закону Алессандра Бьяджі повідомила нью-йоркському блогу про нерухомість, що ці відомості можна буде отримати за допомогою процедури, передбаченої законом про свободу інформації. Але деякі юристи в сфері нерухомості вважають, що особи, які беруть участь в угодах з ТОВ, намагатимуться через суди припиняти будь-які спроби розголошення цих даних.

Різні публікації з 2014 року свідчать про те, що за два останні десятиліття покупці з Росії та інших колишніх радянських республік витратили сотні мільйонів доларів на придбання нью-йоркської елітної нерухомості.

Наприклад, розслідування The New York Times у 2015 році виявило, що всього в одній багатоповерхівці, яка височіє над Центральним парком Нью-Йорка, різні покупці з Євразійського регіону були фактичними власниками 20 апартаментів загальною вартістю понад 200 мільйонів доларів. Переважна більшість покупок пов’язана з ТОВ…

Втім, інтерес олігархів до нью-йоркської нерухомості останніми роками знизився. Для цього є низка причин, у тому числі зростаюча напруженість у відносинах між США і Росією, економічний спад у Росії, внаслідок якого Кремль змушує олігархів інвестувати всередині країни, а також введення високого податку на операції з нерухомістю в місті Нью-Йорк на суму понад мільйон доларів…

Джек СТРОССЕР

EurasiaNet, США

(Матеріал публікується зі скороченнями)

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...

Иордания объявила ЧС и готова к сбитию иранских дронов

Иордания объявила о ЧС после того, как Иран запустил десятки беспилотных летательных...