Четверг , 28 Март 2024
Мир

Китай повністю забороняє американське ПО в держустановах

Влада Китаю розробила план по повній відмові від американських комп’ютерів, ноутбуків, а також від американського ПО в держустановах країни на користь вітчизняних аналогів, повідомляє The Guardian.

В якості основного постачальника «імпортозамінної» техніки називається компанія Lenovo, але остаточне рішення ще не прийнято. Саме ця компанія протягом кількох років була лідером в сегменті настільних комп’ютерів і одним з основних гравців на ринку ноутбуків.

Але незважаючи на те, що продукція Lenovo офіційно китайська і підходить під нову стратегію КНР, в її ноутбуках і ПК присутня достатня кількість компонентів, вироблених американськими вендорами. Як влада Піднебесної планує вирішувати це питання, на момент публікації матеріалу не відомо.

Нова стратегія КНР розрахована на три роки, і «під прицілом» виявляться комп’ютери компаній Dell, HP, а також ПО Microsoft.

Що стосується Microsoft і її операційної системи Windows 10 разом з офісним ПО Office, то тут у Китаю поки немає певної альтернативи. Однак в якості заміни КНР може використовувати Deepin – дистрибутив Linux, розробка якого з 2004 року велася китайськими фахівцями.

Стратегія китайської влади, розрахована на три роки і отримала умовну назву «3-5-2», по одній цифрі на кожен рік. Так, в 2020 році план передбачає заміну 30% обладнання, в 2021 році – ще 50%.

Решта 20% американської техніки, яка застосовується в держустановах КНР, будуть замінені на вітчизняні аналоги протягом 2022 року. В цілому заміні підлягає, за різними джерелами, в межах від 20 до 30 млн одиниць техніки.

Швидше за все політика держави не торкнеться китайських приватних компаній та підприємств. В першу чергу це пов’язано з високою вартістю заміни однієї техніки на іншу, а також закупівлі нового програмного забезпечення і необхідності навчання персоналу роботі з ним.

ua.news

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...

Почему Европейский Союз продолжает склоняться к политике победы над Россией?

Лидеры Европейского Союза всё больше соглашаются с политикой победы.

Как Европейский Союз планирует перевести экономику на военные рельсы?

Европейский Союз выразил намерение поставить свою экономику на "военные рельсы".