Вторник , 23 Апрель 2024
Мир

США закривають одну з найбільших програм використання дронів через технічні можливості Китаю

Міністерство внутрішніх справ США планує закрити одну з найбільших програм використання цивільних безпілотних літальних апаратів, тому що ці пристрої були виготовлені в Китаї, принаймні частково. Про це пише South China Morning Post із посиланням на FT.

Департаменту доведеться «посадити» близько 1000 безпілотників після того, як експерти дійшли висновку, що є великий ризик використання цих апаратів китайською владою для шпигунства.

Міністр внутрішніх справ США Девід Бернхардт ще не підписав відповідні документи, але джерело, знайоме з його планами, стверджує, що він має намір вивести флот дронів зі строю за виключенням їхнього використання в окремих випадках, наприклад гасіння пожеж.

Співробітники департаменту висловили занепокоєння тим, що згортання програми коштуватиме уряду чималих грошей та часу.

Китайська DJI, яка  виготовила 121 безпілотник для безпілотного парку Міністерства внутрішніх справ США, є найбільшою компанією, якої торкнеться заплановане згортання програми. В адміністрації Трампа вважають, що безпілотники можуть відправляти конфіденційні дані в Китай.

Видання пише, що за останні місяці американські законодавці представили понад 20 законопроєктів, направлених проти китайських безпілотників і на створення власних дронів у США. Безпілотники DJI, на долю яких припадає 75% світового ринку, заборонені американськими військовими з 2017 року.

Китайський виробник заявив, що хоча ще не бачив заборони, він з нетерпінням чекатиме перегляду питання.

«Безпілотники DJI продовжують залишатись однією з найбільш безпечних, надійних та перевірених дрон-платформ у галузі, – йдеться в повідомленні компанії. – Ми закликаємо політиків і представників галузі об’єднатися для розробки чітких стандартів, які нададуть комерційним і державним операторам безпілотників впевненість у тому, що їм необхідно оцінювати технології апаратів, де б їх не було створено».

Не зважаючи на ситуацію, яка складалася, китайські дрони широко використовуються в США поліцією, швидкою та різними урядовими організаціями.  

mind.ua/news

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.

Сенат США пообещал быстро отправить законопроект о помощи Украине на подпись

Сенат США быстро примет законопроекты, выдвинутые спикером Палаты представителей Майка Джонсона.