Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Після лісових пожеж Австралію спочатку накрили пилові бурі, а потім побив аномальний град

Регіон у південно-східній Австралії побило градом, менш ніж через добу після пилової бурі. Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN.

“Частина південно-східній Австралії закидало градинами розміром з м’ячі для гольфу, досить великими, для того, щоб розбити автомобільні вікна і травмувати птахів. Це сталося менш ніж через 24 години після того, як регіон піддався сильним пиловим бурям”, – пишуть у виданні.

Так, буря, град і сильний дощ накрили столицю країни Канберру у понеділок, 20 січня, вдень, покриваючи землю білими крижаними кулями. Подібні зміни погоди призвели до того, що люди стали шукати укриття для себе і своїх машин.

Повідомляється, що град припинився приблизно через 15 хвилин, але розмір самих градин був близько 2 дюймів (5 сантиметрів), і цього було досить, щоб розбити вікна машин і поранити безліч птахів.

У виданні пишуть, що люди знаходили і приносили в ветеринарні клініки поранених какаду і ворон.

За даними Бюро метеорології Австралії, град в даний час прямує на схід, до прибережних міст, таких як Сідней, Вуллонгонг і Ньюкасл. Місцевих жителів уже попередили про подібну зміну погоди.

“Грози з градом почалися менш ніж через 24 години після того, як у неділю в Новому Південному Вельсі пройшли потужні пилові бурі, накривши цілі міста і зануривши їх у темряву. Зображення з землі показали величезні хмари пилу, висотою не менше ніж в десять поверхів. Пилова буря рухалася швидко, охоплюючи околиці за лічені хвилини і приховуючи те, що раніше було блакитним небом. Пилові бурі спочатку обрушилися на місто Нарромайн, в центрі штату, а потім рушили на схід до міста Даббо, а потім на південь до міста Паркс”, – пишуть у виданні.

За даними Бюро метеорології Австралії, пилові бурі, ймовірно, були викликані лютими вітрами в цьому районі – пориви вітру вимірювалися до 95 км/год (59 миль в годину) в Паркс і до 107 км/год (66,5 миль на годину) в Дуббо.

“Так як Австралія потерпає від посухи вже протягом декількох років, земля висохла, а грунт став рихлим, що полегшує потрапляння пилу в повітря. Однак дощ приніс полегшення австралійцям вже в неділю ввечері, змиваючи пил в Даббо і Парксі. Також дощ посприяв пожежникам у гасінні лісових пожеж в Новому Південному Вельсі. Проте і цього зараз недостатньо, щоб все згасити”, – повідомляє видання.

unn.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.