Суббота , 20 Апрель 2024
Мир

За два місяці понад 500 тисяч жителів провінції Ідліб стали біженцями – ООН

Загострення збройного протистояння в сирійській провінції Ідліб призвело до істотного погіршення ситуації з біженцями в цьому регіоні. Про це в вівторок, 4 лютого, повідомили в Управлінні з координації гуманітарних питань (УКГП) ООН.  Від грудня 2019 року близько 520 тисяч людей були змушені залишити свої будинки через бойові дії в провінції Ідліб, порахували в УКГП ООН.

Водночас представник УКГП ООН Девід Свонсон наголосив, що різке збільшення кількості біженців у зимовий період значно погіршило і без того “жахливу” гуманітарну ситуацію в регіоні, передає агенція новин dpa. За словами Свонсона, близько 80 відсотків біженців з Ідлібу – жінки й діти.

Представк ООН також нагадав, що за період між квітнем і серпнем 2019 року через бойові дії в Ідлібі цю провінцію були змушені залишити понад 400 тисяч людей. Багато хто з них відтоді вже кілька разів перебирався в інші місця внаслідок бойових дій.

Як повідомлялося, війська сирійського правителя Башара Асада проводять наступальну операцію в провінції Ідліб, більша частина якої перебуває під контролем опозиційних до Асада угруповань. Силам Асада надають постійну підтримку з повітря російська війська.

Днями під час обстрілу сирійськими військами позицій опозиційних угруповань загинуло також кілька турецьких військових, які дислокуються в Ідлібі. Туреччина підтримує сирійську опозицію. У відповідь на це турецькі війська завдали удару по позиціях сил Асада в цій провінції.

dw.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...