Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

Британія збирається запровадити бальну систему для отримання робочих віз

Уряд Великої Британії оголосив про підготовку масштабної імміграційної реформи. Вона, як стверджує кабінет прем’єр-міністра Боріса Джонсона, спрямована на те, щоб залучити до Британії висококваліфікованих фахівців і знизити число мігрантів з низькою кваліфікацією, які працюють за невеликі гроші.

Нові правила, як очікується, наберуть чинності з 1 січня 2021 року, після завершення перехідного періоду в стосунках з ЄС, що діє після виходу Британії з Євросоюзу.

Реформа безпосередньо торкнеться громадян країн ЄС, особливо з Центральної та Східної Європи. Сотні тисяч громадян таких країн, як Польща, Латвія, Литва працюють в Британії. За новими правилами, їх працевлаштування ускладниться.

Реформа передбачає, що потенційних мігрантів будуть оцінювати за бальною системою. Претенденти на отримання довгострокової робочої візи повинні будуть довести, що володіють англійською мовою, і мати від роботодавця пропозицію робочого місця з зарплатою не нижче 25600 фунтів на рік – це більше, ніж зараз отримують багато працюючих в Британії мігрантів . Додаткові бали нараховуються за високий рівень освіти.

Британська влада очікує, що нова система «знизить загальний рівень міграції» і при цьому «залучить найкращих з усього світу».

Громадяни країн ЄС за новими правилами будуть прирівняні до громадян інших країн. Вони, втім, матимуть право жити в Британії без візи протягом шести місяців поспіль, але не зможуть при цьому працювати.

Опозиція і ряд представників бізнесу розкритикували план уряду, зазначивши, що вони можуть вдарити по британській економіці. Зокрема, до 20 відсотків працівників у промисловості та будівництві в Британії зараз – громадяни ЄС.

radiosvoboda.org

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...