Пятница , 29 Март 2024
Мир

На Париж напали клопи

У Парижі склалася надзвичайна ситуація, пов’язана з поширенням постільних клопів. У зв’язку з цим французький уряд запустив гарячу лінію, щоб консультувати городян з приводу боротьби з паразитами. Про це повідомляє The Guardian.

У міністерстві житлового розвитку країни зазначили, що паразитів майже не було в Парижі з 1950-х років, але останнім часом вони «відродилися». У відомстві вважають, що причиною збільшення клопів у місті став туризм – люди привозять паразитів з собою з подорожей, а також зростання комах стійкості до препаратів, призначених для їх знищення.

Після Другої світової війни клопів в Європі та США майже не було, бо їх виводили з допомогою потужного інсектициду ДДТ. Потім цей препарат заборонили використовувати, адже він накопичується в організмі тварин і людини, і клопи знову почали поширюватися. У Парижі, за останніми даними за 2018 рік, фахівці по боротьбі з комахами обробили приміщення за 400 тисячами адрес, де були скарги на постільних клопів. В цьому році проблема поширення паразитів фігурувала навіть у передвиборчій кампанії політика Бенджаміна Гриво, який претендував на посаду мера міста. Він обіцяв очистити столицю Франції від паразитів за 100 днів, однак у підсумку знявся з виборчих перегонів після скандалу з публікацією його інтимного листування і відео.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...