Суббота , 20 Апрель 2024
Мир

Прем’єр Нідерландів: ми не закриватимемо країну, перехворіє більшість населення

Нідерланди вживають “безпрецедентні для мирного часу” заходи для боротьби з коронавірусом, але не будуть повністю закривати країну.

Про це заявив прем’єр-міністр Марк Рютте у зверненні до нації, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Politico.

“Багато людей відчувають, що ми на американських гірках, які будуть їздити все швидше і швидше … Ці заходи є безпрецедентними для країн в мирний час”, – сказав Рютте в телевізійному зверненні до нації.

Він сказав, що нав’язування повного блокування “може здатися привабливим з першого погляду, але експерти відзначають, що це не буде справою днів або тижнів. При такому сценарії нам фактично доведеться закрити нашу країну на рік або навіть довше з усіма наслідками, що випливають з цього”.

Замість цього Рютте сказав, що його уряд прийняв рішення максимально контролювати ризик вірусу, щоб створити імунітет до вірусу – який може “зайняти місяці або навіть довше” – і переконатися, що лікарні мають достатньо можливостей допомагати хворим пацієнтам.

Рютте додав, що уряд буде щодня перевіряти, як довго будуть необхідні заходи і чи потрібно робити більше для стримування вірусу.

За словами Рютте, “немає простого виходу” з кризи коронавірусу, який, ймовірно, заразить більшу частину населення Нідерландів.

Востаннє прем’єр Нідерландів виступав зі зверненням до нації в 1973 році у зв’язку з наслідками нафтової кризи.

У Нідерландах 1413 осіб здали позитивний тест на вірус. Однак, за даними національного агентства охорони здоров’я (RIVM), це число, швидше за все, набагато вище. На сьогодні в країні від цієї хвороби померли 24 людини.

Нідерландський уряд оголосив в неділю ввечері, що школи й дитячі садки по всій країні будуть закриті в понеділок. Бари, ресторани, спортивні клуби та будинки розпусти також повинні бути закриті.

eurointegration.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...