Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

Саміт лідерів G7 у США скасували

Президент США Дональд Трамп скасує очну зустріч лідерів країн “Великої сімки (G7), яка була запланована на червень в його резиденції в Кемп-Девіді.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Таке рішення прийнято у зв’язку з поширенням коронавірусу по всьому світу. Замість зустрічі лідери проведуть відеоконференцію.

Трамп провів відеоконференцію з лідерами найбільших промислово розвинених країн світу на початку цього тижня і планує повторити це в квітні, травні і червні.

“Для того щоб кожна країна зосередила всі свої ресурси на реагуванні на медичні та економічні проблеми COVID-19 і за вказівкою президента Трампа, директор Національної економічної ради США і представник США по G7 2020 років Ларрі Кудлоу повідомив своїм колегам, що саміт лідерів G7, який США повинні були провести в червні в Кемп-Девіді, тепер буде проводитися за допомогою відеотелеконференціі”, – заявив офіційний представник Білого дому Джадд Дір.

“Білий дім також поінформував інших членів G7 про те, що для продовження тісної координації президент США збере лідерів за допомогою відеотелеконференціі у квітні і травні, а також цього тижня”, – сказав він.

Трамп мав намір сфокусувати зустріч G7 на економіці, уникаючи традиційних тим, які часто стоять на порядку денному, таких як зміна клімату. Спочатку він планував розмістити групу лідерів в одному зі своїх готелів у Флориді, але скасував ці плани після критики, що він отримає фінансову вигоду від зустрічі.

eurointegration.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...