Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

Макрон оголосив військову операцію для боротьби з коронавірусом

Президент Франції Емманюель Макрон  відвідав військово-польовий госпіталь для хворих COVID-19 в місті Мюлуз і оголосив про проведення операції “Стійкість” за участю армії для боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RFI.

“Ми перебуваємо в стані війни, і перед обличчям піку епідемії я вирішив, за пропозицією начальника Генштабу, почати операцію Résilience (“Стійкість”), окрему від операції Sentinelle (“Вартовий”), в ході якої триває боротьба військових з тероризмом”, – сказав французький президент. 

В рамках нової операції вертольотоносець Mistral буде відправлений в південну частину Індійського океану, а вертольотоносець Dixmude – в зону Антильських островів-Гвіани на підтримку французьких заморських територій. 

Завдання французької армії Макрон  змалював поки тільки в загальних рисах, зазначивши, що військові будуть виконувати “санітарні, логістичні та захисні” функції. 

Макрон підкреслив, що нова операція за участю армії “буде присвячена наданню допомоги і підтримки населенню, а також державним службам в галузі матеріально-технічного забезпечення і захисту” в боротьбі з епідемією.

Французькі військові беруть активну участь в медичних та логістичних операціях від початку кризи в галузі охорони здоров’я через коронавірус. Військові евакуювали пацієнтів з сильно постраждалого східного регіону Франції в райони, менш заповнені пацієнтами з коронавірусом.

Нагадаємо, у Франції коронавірусом за добу заразилися майже 3 тисячі людей, більше 230 померли.

 

eurointegration.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...