Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Трамп планує подовжити обмеження на в’їзд європейців

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп висловився за подовження запроваджених в середині березня обмежень на в’їзд європейців до США. Про це Трамп заявив у понеділок, 30 березня, під час пресконференції у Трояндовому саду Білого дому, передає агенція новин dpa.

За словами президента США, ці, а також інші обмеження залишатимуться в силі, можливо, їх навіть посилять. Утім, Трамп не став уточнювати, як довго триватимуть обмеження на в’їзд європейців до США, термін чинності яких збігав у середині квітня.

Ці обмеження стосуються вихідців з країн, що входять до Шенгенської зони, а також Великобританії та Ірландії. Винятки передбачалися тільки для окремих дипломатів, а ще тих європейців, що мають дозвіл на перебування й працевлаштування в США – так звану “зелену карту” – та членів їхніх сімей.

Нагадаємо, днем раніше Трамп оголосив про збереження в силі рекомендацій з метою недопущення подальшого безконтрольного поширення коронавірусу.

Понад мільйон проведених тестів на коронавірус

Як заявив на пресконференції Трамп, у США вже проведено понад один мільйон тестів на коронавірус. Американський лідер назвав цей результат “важливою віхою у війні проти коронавірусу”. “Ми провели значно більше тестів, ніж будь-яка інша країна в світі”, – запевнив Трамп. Таке твердження є правдивим лише в абсолютних цифрах, але якщо взяти співвідношення проведених тестів до кількості населення, то, приміром, Південна Корея має кращі показники, зазначає dpa.

Станом на ранок вівторка, 31 березня, в США, за даними онлайн-ресурсу Worldometer, нарахували понад 164 тисячі інфікованих коронавірусом. Медики підтвердили понад три тисячі смертей від COVID-19, більш ніж п’ять з половиною тисяч американців уже одужали.

Конфуз з Південною Кореєю

Як це часто трапляється на пресконференціях Трампа, цього разу теж не минулося без конфузу. Згадуючи Південну Корею, Трамп похвалився, що знає цю країну “краще за будь-кого”. “Ви хоч знаєте, скільки людей проживає в Сеулі? Вам відомо, наскільки велике це місто? 38 мільйонів жителів. Це – більш, ніж будь-що (з міст. – Ред.) у нас”, – сказав Трамп. Насправді в Сеулі, якщо вірити даним уряду Південної Кореї, проживають 9,7 мільйона людей. А населення Південної Кореї загалом – майже 52 мільйони.

dw.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...