Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Facebook виплатить модераторам $52 млн за отримані на роботі психологічні травми

Компанія Facebook погодилася виплатити 52 млн доларів США компенсації модераторам, у яких через роботу з шокуючим контентом виникли психологічні розлади і стреси.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Було встановлено, що модератори контенту Facebook працювали в стресових умовах, оскільки їм доводилося обробляти матеріали, що містять ненависницькі висловлювання, сцени насильства, сексуальної наруги над дітьми, тероризму, жорстокого поводження з тваринами та інше.

Право на компенсацію отримають більш ніж 11 тис. нинішніх і колишніх модераторів в Каліфорнії, Арізоні, Техасі та Флориді, які працювали в Facebook з 2015 року.

Кожен із працівників отримає мінімум по $ 1 тисячі, а також право на додаткову компенсацію (в розмірі до 50 тис. доларів), якщо йому поставлять діагноз посттравматичного стресового розладу або пов’язаного з ним стану.

У Facebook зобов’язалися змінити підходи до модерації контенту. Крім того, модераторам надаватимуть психологічну підтримку.

Позов проти Facebook у вересні 2018 року подала колишня співробітниця-модератор Селена Скола. Вона заявила, що після роботи з шокуючим контентом у неї з’явився посттравматичний стресовий розлад.

Згодом до позову приєдналися й інші співробітники. Вони звинуватили компанію в тому, що вона не змогла забезпечити їм безпеку на робочому місці.

bykvu.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...