Пятница , 19 Апрель 2024
Мир

Археологи виявили “фальшиві” монети, які підробили 3 тис. років тому: фото

Вчені з Хайфського університету та Єврейського університету в Єрусалимі заявили, що знайдені на території Ізраїлю монети, вік яких складає близько 3 тисяч років, можуть бути одним з найперших прикладів фінансового шахрайства, оскільки могли бути підробленими.

Про це повідомляє видання The Times of Israel, інформує Апостроф

За інформацією археологів, примітивні монети, знайдені у південному Леванті і датовані з 1200 по 950 р. до н. е., містять срібло, велику кількість міді та значну кількість інших матеріалів, які, можливо, були додані спеціально, щоб зробити їх схожими на срібло.

“Невеликий відсоток срібла у монетах змішували з іншими речовинами, в тому числі і з миш’яком, що робило їх схожими на срібло. Це підсилює гіпотезу про те, що принаймні в частині періоду це була навмисна підробка”, – заявили дослідники.

У дослідженні розглядалися фрагменти срібної валюти з восьми археологічних знахідок в різних місцях Ізраїлю, включаючи Бейт-Шеан, Мегідо та Ашкелон, які мали срібні вкраплення.

“На додаток до того, що була навмисна спроба надати металу колір срібла, ми виявили, що в попередніх знахідках 1150-1200 років до н. е. відсоток міді був вищим, а кількість миш’яку була дуже подібною в кожному фрагменті. Це схоже на організовану діяльність і що підкріплює припущення, що це фальшиві срібні монети”, – заявили дослідники.

Вони підрахували, що непрацюючі торгові шляхи з Туреччини, Греції, Ірану, Сардинії та Іспанії, ймовірно, призвели до нестачі срібла в районі від 1200 до 950 р. до н.е.

“Цілком ймовірно, що вони використовували гроші, які вже існували в районі з попередніх періодів, до яких вони додали мідь”, – зазначає видання.

Апостроф

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...