Суббота , 20 Апрель 2024
Мир

США ввели санкції проти сотні установ і компаній Росії та Китаю

США ввели обмеження у сфері торгівлі проти 103 організацій і компаній з Росії та КНР, які вважаються кінцевими споживачами продукції військового призначення.

Про це йдеться в офіційному повідомленні міністерства торгівлі США, передає Укрінформ.

«Бюро з питань промисловості й безпеки (BIS) вносить зміни до Положення про управління експортом й додає новий список «Кінцевих споживачів товарів військового призначення», що включає насамперед 103 суб’єкти господарювання, у тому числі 58 китайських та 45 російських компаній», – зазначається в повідомленні.

Указані юридичні особи підпадають під обмеження щодо експорту, реекспорту та передачі американської продукції військового та подвійного призначення.

До санкційного переліку, зокрема, ввійшли міністерство оборони Росії, Служба зовнішньої розвідки РФ, ракетно-космічний центр «Прогрес», холдинг «Російські вертольоти», держкорпорація «Ростех».

Аби американські постачальники змогли співпрацювати з цими компаніями, потрібно оформлювати нові ліцензії, зауважили в мінторгівлі США.

При цьому зазначається, що список зі 103 організацій може бути змінений у бік як збільшення, так і зменшення. Відповідне рішення уповноважений приймати Комітет з перегляду списку кінцевих користувачів, до складу якого входять представники міністерств торгівлі, оборони, енергетики, фінансів, а також Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня міністерство торгівлі США оприлюднило рішення про введення додаткових обмежень проти російських компаній «Космос Комплекс» та ТОВ «Совтест Комп», а також одного з керівників цих установ. Вони намагалися придбати та реекспортувати товари американського виробництва через інші країни, що порушує інтереси національної безпеки та зовнішньої політики США.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...