Четверг , 28 Март 2024
Мир

Apple запатентувала нове управління AirPods. Ймовірно, у майбутньому клацанням зубів чи язика ми перемикатимемо музику

Відомство з патентів і товарних знаків США надало компанії Apple патент на управління навушниками AirPods через взаємодію з тілом людини.

Про це передає видання Patently Apple, інформує Нromadske.ua.

Патент Apple описує технологію управління аудіопристроєм, наприклад, навушником, яка розпізнає певні сигнали та може змінювати роботу пристрою. Нова технологія зможе розпізнавати доторки до обличчя, вух, а також клацання язика та зубів.

Серед способів управління також описують вокальні звуки та «субвокалізацію». Це звуки голосу, що становлять приблизно 0 децибелів, тобто нижче рівня, на якому люди зазвичай можуть почути та розпізнати звук.

Пристрій також може розпізнавати рухи різними частинами тіла. Наприклад, коли людина трясе головою, махає руками чи ногами. Крім того, управляти навушником може не лише та людина, яка вставила пристрій у вухо.

Навушники зможуть вловлювати сигнали за допомогою мікрофона, яке направлене у вухо. Навушник буде аналізувати, чи стосується звук управління пристроєм, чи це просто сторонній шум.

Як пише Forbes, можливість змінювати треки клацнувши язиком чи зубами або махнувши рукою – захоплива. Але є занепокоєння, що технологія не зможе точно визначати які звуки та руки дійсно зробили з метою перемкнути композицію, а не через те, що людина схильна до жестикуляції.

Оскільки йдеться лише про патент, то поки невідомо, коли Apple планує випустити перший пристрій за цією технологією і чи планує взагалі. Компанії часто використовують патенти для того, щоб конкуренти не почали розробляти подібні технології.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...

Почему Европейский Союз продолжает склоняться к политике победы над Россией?

Лидеры Европейского Союза всё больше соглашаются с политикой победы.

Как Европейский Союз планирует перевести экономику на военные рельсы?

Европейский Союз выразил намерение поставить свою экономику на "военные рельсы".