Вторник , 23 Апрель 2024
Мир

Система охорони здоров’я сиплеться, крематорії працюють у форсмажорному режимі. Це – Чехія. А що тоді буде в Україні?

А сприймалася як пристойна країна. Навесні і влітку була найблагополучнішою в Європі по протидії Ковіду. Дисципліновано вдягла маски. Всі як один – увійшла в жорстокий локдаун. Національним гаслом стало: “Ми впораємося!”…

Але не впоралися. Бо рано повірили в перемогу. Наприкінці серпня прем’єр, піддавшись на популістські суспільні настрої закликав: “Жодних масок! Ми не хочемо, по суті, знищити наше громадське, культурне та спортивне життя…”, пише у своєму блозі журналіст Євген Якунов, інформує UAINFO.org.

І всі зняли. І понеслося. Денна захворюваність миттєво підскочила до 17 тис. хворих. Додало пекла веселе святкування Різдва. І от сьогодні вже сиплеться система охорони здоров’я. Крематорії працюють в форсмажорному режимі. 

Зате політична опозиція розправила крила. Відправлено у відставку вже трьох міністрів охорони здоров’я. Загнаний у кут уряд популістів гарячково кидається з одних крайнощів в інші.

Незважаючи на найгіршу в Європі ситуацію з ковідом, опозиціонери тричі провалювали в парламенті голосування за продовження надзвичайного стану. І лише зусиллями верхньої палати – сенату, який дозволив уряду встановлювати такий стан самому, його таки подовжено.

Лікарі сумно констатують: замість того, щоб об’єднатися перед лицем страшної загрози, політики в країні зводять рахунки. Бо попереду вибори… 

Це – Чехія. А що тоді буде в Україні? Виступати сьогодні проти суворих обмежувальних санітарних заходів, а тим паче проти вакцинації, компрометуючи вакцину – це злочин, за який має бути відкрито кримінальне провадження.

Але ж розумні люди з партійними значками на трибуні ВР цього наче не розуміють… 

Євген ЯКУНОВ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.

Сенат США пообещал быстро отправить законопроект о помощи Украине на подпись

Сенат США быстро примет законопроекты, выдвинутые спикером Палаты представителей Майка Джонсона.