Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

МІ-5 створила акаунт в Instagram. Хоче зруйнувати міфи, які виникли через Бондіану

Британська служба контррозвідки МІ-5 створила акаунт в Instagram – заради більшої відкритості своєї роботи і щоб розвіяти стереотипи, зокрема, про те, що її співробітники – великі любителі “Мартіні”, як це було показано у фільмах про Джеймса Бонда.

Про це пише ВВС, інформує UAINFO.org.    

Акаунт @mi5official буде працювати у форматі питань та відповідей, спілкуватимуться з користувачами чинні офіцери контррозвідки. Крім того, там будуть розміщувати оголошення про вакансії.

Керівник МІ-5 Кен Маккаллам звернув увагу майбутніх підписників на гру слів в англійській мові, в якому дієслово to follow означає не тільки “стати підписником аккаунта”, але й “слідувати за”, “стежити”.

Водночас він сказав, що принцип більшої відкритості має стати ключовим у роботі спецслужби на найближче десятиліття.У колонці для британської газети Daily Telegraph Маккаллам визнав, що сторінки в соцмережах давно стали звичайною справою для більшості компаній, але вельми незвично, коли це робить секретна служба.

У цьому, за його словами, і полягає головна дилема для МІ-5: з одного боку, бажання стати більш зрозумілими для громадськості, а з іншого – забезпечення національної безпеки, що передбачає повну секретність.

Однак соцмережі, на думку Кена Маккаллама, можуть зіграти надзвичайно важливу роль у пошуку нових кадрів.

“Було б небезпечною зарозумілістю вважати, що МІ-5 може забезпечити себе всім необхідним, не виходячи за межі своєї бульбашки”, – упевнений він.

Служба сподівається за допомогою Instagram покласти край найбільшим вкоріненим міфам про її роботу. Також планує оприлюднити деякі колись засекречені матеріали, що відображають роботу МІ-5 за всю її 112-річну історію.

Користувачам пояснюватимуть тонкощі роботи кожної ланки контррозвідки – від оперативних агентів до офіцерів спостереження. Водночас Маккаллам попереджає, що поточні обов’язки цих людей залишаються засекреченими.

“Ми повинні позбутися стереотипів на кшталт неодмінного вживання мартіні і розповісти трохи більше про те, чим насправді є нинішня МІ-5. Люди не повинні вважати службу чимось недосяжним через уявні бар’єри, такі як соціальне походження, етнічна або гендерна приналежність, фінансові можливості, наявність інвалідності або в якій частині країни вони народилися”, – каже очільник британської контррозвідки.

МІ-5 далеко не перша секретна служба, яка створила акаунт в соцмережах.

Британський Центр урядового зв’язку (GCHQ) створив сторінку в Instagram у 2018 році, а у ЦРУ вже є 3,2 млн підписників у Twitter.

Нещодавно призначений керівник служби британської розвідки МІ-6 Річард Мур також відомий як активний користувач Twitter з великою кількістю підписників.

Про своє прагнення до більшої відкритості керівник МІ-5 Кен Маккаллам повідомив ще в жовтні минулого року.

“Більше прозорості в роботі МІ-5 і більше взаємодії з громадськістю – це, мабуть, одна з основних задач, які я поставив собі на час перебування на цій посаді, – зазначив Маккаллам. – Багато чого з того, що ми робимо, повинно залишатися непомітним, але що ми з себе представляємо, не має бути таємницею. Відкритість – ключ до успіху в майбутньому”.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...