Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

У Парижі помер модельєр Альбер Ельбаз

Помер Альбер Ельбаз фото REUTERS

У Парижі у віці 59 років помер відомий дизайнер одягу Альбер Ельбаз.

Як повідомляє видання Haaretz, модельєр помер у лікарні в суботу, 24 квітня, провівши кілька днів у комі. Причиною смерті видання називає ускладнення від коронавірусу, інформує УНІАН.

Смерть Ельбаза підтвердили в швейцарському холдингу Richemont, якому належить запущений нещодавно модельєром новий бренд AZ Factory.

“Я втратив не тільки колегу, а й улюбленого друга. Альбер заслужив репутацію одного з найяскравіших і улюблених представників індустрії. Мене завжди захоплювали його інтелект, чутливість, щедрість і неприборкана жага творчості. Він був людиною виняткової теплоти і таланту, і його своєрідне бачення, почуття прекрасного і здатність до співпереживання складали незабутнє враження”, – сказав засновник Richemont Йоханн Руперт, передає 112ua.tv

Альбер Ельбаз народився 6 лютого 1961 року в Марокко, в єврейській родині. У 10-річному віці разом з родиною емігрував до Ізраїлю. У 1985 році Альбер Ельбаз переїхав до Нью-Йорка.

В середині 1990-х Ельбаз працював в модному будинку Guy Laroche, а в 1998 році став креативним директором Yves Sent Laurent. З 2001 по 2015 рік очолював один з найстаріших у Франції модний будинок Lanvin. Покинувши Lanvin через розбіжності з новим керівництвом будинку, Альбер Ельбаз почав співпрацювати з Converse, LeSportsac та іншими компаніями. У січні 2021 року модельєр запустив власний бренд AZ Factory.

За свою роботу в світі моди був удостоєний Ордена Почесного легіону. 

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...