Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

Маск у люті. Випадковий літак зірвав запуск ракети Falcon 9 із 88 супутниками на борту

Фото: foxbusiness.com Ракета Falcon 9 на старті

Після відкладеного запуску ракети Ілон Маск каже, що людству необхідна реформа, щоб “стати космічною цивілізацією”.

Ракета SpaceX Falcon 9 із 88 супутниками на борту перебувала в декількох секундах від старту, коли запуск був відкладений через звичайний літак, який зайшов у зону запуску ракети, повідомляє foxbusiness.com, інформує Фокус.

24-годинна затримка запуску викликала гнів генерального директора SpaceX Ілона Маска, який написав у Твіттері, що “заборонена зона” ракети “необґрунтовано величезна”.

“Людство просто не може стати космічною цивілізацією без серйозної реформи регулювання”, – написав Маск. “Чинну систему регулювання потрібно міняти”. Це випадок укотре продовжує давню ворожнечу між Маском і керівними органами. У грудні Федеральне управління цивільної авіації (FAA) заявило, що SpaceX проігнорувала кілька попереджень агентства, коли запустила свій Starship SN8, який, як сподівається Маск, одного разу доставить людей на Марс.

Згідно з повідомленнями FAA, SpaceX просила дозволити їй “перевищити максимальний громадський ризик, дозволений федеральними правилами безпеки”, але в цьому запиті було відмовлено.

У січні Маск заявив, що “космічний підрозділ FAA має принципово порушену регуляторну структуру”.

“Їхні правила розраховані на кілька одноразових запусків на рік із декількох державних об’єктів”, – написав Маск. “За цими правилами людство ніколи не дістанеться до Марса”.

Незважаючи на сварки з керівними органами, в квітні Маск написав у Твіттері, що згоден із ними “в 99,9% випадків”.

“В окремих випадках ми не згодні, – написав Маск 27 квітня в Твіттері. – Це майже завжди пов’язане з новими технологіями, які не передбачені колишніми правилами”.

Після перенесення запуску SpaceX планує запустити ракету Falcon 9 у середу, 30 червня, вдень з космічної станції на мисі Канаверал у Флориді.

Ракета доставить в космос 88 супутників, що належать приватним компаніям і державним організаціям, враховуючи три супутники для Starlink, які, як сподівається компанія, забезпечать світ високошвидкісним інтернетом.

Фокус

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...