Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Байден збирається обговорити “Північний потік-2” з Меркель, – Псакі

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що президент США Джо Байден обговорить з канцлером Німеччини Ангелою Меркель проєкт “Північний потік-2” вже на цьому тижні. Також буде обговорене питання кібератак.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому, інформує UAINFO.org 

“Ну, це, безумовно, буде частиною обговорення. Ми як і раніше вважаємо, що це погана угода і в неї залучені глобальні проблеми. Але я не збираюся вам пророкувати результат зустрічі”, – сказала Псакі.

Вона додала, що візит німецького канцлера підтвердить “глибокі і міцні двосторонні зв’язки” між країнами. “Цей далекоглядний візит буде присвячений нашому міцному партнерству в рішенні загальних глобальних проблем і визначить області для подальшого зміцнення співпраці в найближчі місяці і роки”, – підсумувала прес-секретар.

Раніше президент України Володимир Зеленський виступив за те, щоб обговорити реалізацію російського “Північного потоку-2” на зустрічі в нормандському форматі, оскільки газопровід впливає на безпеку країни. За словами глави України, це – “велика загроза, що вміло ховається під маскою економічного проєкту”.

З такими заявами політик виступив у понеділок, 12 липня, на спільній з канцлером Німеччини Ангелою Меркель зустрічі з представниками ЗМІ в Берліні за підсумками переговорів.

Обозреватель

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...