Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Хлопчик з обкладинки альбому Nirvana виріс і тепер подає до суду на гурт за розповсюдження дитячої порнографії

Обкладинка альбому Nevermind гурту Nirvana. Фото: Вікіпедія

30-річний житель Лос-Анджелеса Спенсер Елден, фото якого у віці 4 місяців використане на обкладинці альбому Nevermind гурту Nirvana, подав до суду на колишніх учасників групи. Він звинуватив їх у розповсюдженні дитячої порнографії.

Згідно з документами, опублікованими журналом Pitchfork, позов поданий до суду Центрального округу Каліфорнії. Відповідачами є спадкоємці фронтмена Nirvana Курта Кобейна басист Кріст Новоселич, барабанщики Дейв Грол і Чед Ченнінг, автор обкладинки Кірк Веддлі, дизайнер Роберт Фішер, а також звукозаписувальні компанії Universal, Geffen, Warner і MCAінформує Нromadske.ua.

Елден вимагає з кожного з відповідачів виплатити йому по 150 тисяч доларів компенсації за поширення приватних матеріалів «відверто сексуального характеру». А також примус до комерційних сексуальних дій у віці до 18 років, від яких учасники Nirvana і інші сторони продовжують отримувати гроші.

Альбом Nevermind вийшов у вересні 1991 року, ставши одним з найбільш продаваних музичних альбомів в історії. На його обкладинці зображене оголене немовля у басейні, яке тягнеться до доларової купюри. Нині обкладинка Nevermind є однією з найбільш впізнаваних у поп-культурі, її неодноразово копіювали і пародіювали.

На зйомки обкладинки фотограф Кірк Веддлі запросив своїх знайомих, подружжя Елден, і їхнього чотиримісячного сина Спенсера. За участь в зйомках вони отримали 200 доларів.

Тепер Спенсер Елден стверджує, що його батьки не давали згоди на комерційне використання цього фото. Раніше чоловік неодноразово відтворював знімок в басейні на честь ювілеїв Nevermind і навіть зробив собі татуювання на грудях з назвою альбому.

 

Але згодом заявив, що намагався зв’язатися з учасниками Nirvana, щоб бути винагородженим за обкладинку, але не отримав відповіді.

Нromadske.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.