Вторник , 16 Апрель 2024
Мир

Телепортація можлива: AMD подала патент на миттєве переміщення кубітів

Команда дослідників з AMD подала патент на телепортацію кубітів. Дослідники націлені на підвищення ефективності квантових обчислень, і телепортація повинна в цьому допомогти.

Про це повідомляє interestingengineering.com, інформує Фокус.

“Хоча Google оголосив про досягнення квантової переваги в найближчі роки, а Китай заявив про те, що в нього є найпотужніший квантовий комп’ютер у світі, має бути ще багато роботи перш, ніж квантові обчислення стануть масовим масштабним методом обчислень”, – пише медіа.

Найбільша проблема квантових обчислень – нестабільність систем, які унеможливлюють масштабованість, адже чим більше кубітів, тим нестійкіша вся система. Але вчені з AMD у своєму патенті описують квантову архітектуру нового типу, де окремі кубіти будуть “простоювати”, чекаючи своєї черги для обробки даних. Коли вони будуть потрібні, їх будуть переміщувати в певні місця системи. По суті, це забезпечить незалежну й одночасну обробку даних.

“Хоча ми і не збираємося переміщуватися з однієї точки в іншу в стилі наукової фантастики 60-х, патент AMD обіцяє нову архітектуру квантових обчислень, яка буде набагато більш стабільною й ефективною, потенційно наближаючи нас на крок ближче до справжньої революції квантових обчислень”, – пишуть журналісти.

ЗМІ так пояснює принцип роботи нової архітектури: є деяка кількість кубітів, які не діють, поки не настане їхній час виконати наступний крок у ході обчислень. Так ось, їх пропонують телепортувати туди, де група інших кубітів працює повним ходом. Однак, новоприбулі кубіти не приєднаються до залучених кубітів, а будуть робити обчислення паралельно з ними. Учені вважають, що таким чином можна буде поліпшити продуктивність – за рахунок підвищеного паралелізму.

Патент AMD також включає в себе розробку процесора, що аналізує вхідне робоче навантаження, що прогнозує, які кроки можна виконувати паралельно (а які ні), і належним чином розподіляє робоче навантаження по кубітах за допомогою квантової телепортації.

Фокус

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...

Иордания объявила ЧС и готова к сбитию иранских дронов

Иордания объявила о ЧС после того, как Иран запустил десятки беспилотных летательных...

ЦАХАЛ заявил, что отслеживает более 100 иранских БПЛА

ЦАХАЛ идентифицировали более чем 100 беспилотных летательных аппаратов, которые были запущены Ираном.

Кремль начал подкупать своих военных чтобы усугубить войну в Украине

Правительство РФ проводит попытки подкупа военных для того чтобы продолжить войну против...