Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

Острів Барбадос, що вийшов з-під влади британської корони, обрав першого президента

Фото: Sputnik Сандра Мейсон стала першим президентом Барбадосу

Генерал-губернатор острівної держави Барбадос Сандра Мейсон за рішенням обох палат парламенту стане першим президентом в історії країни.

Про це повідомляє видання Kevz Politics, інформує Фокус.

Раніше Мейсон на посаді генерал-губернатора була представником королеви Великобританії Єлизавети II. Тепер новообрана глава Барбадосу буде приведена до присяги в День незалежності країни 30 листопада.

Відомо, що Мейсон працювала в Комітеті ООН з прав дитини, займала посаду глави організації Карибської спільноти. Також політикиня працювала на посадах посла у Венесуелі, секретаря Верховного суду Барбадосу, судді Апеляційного суду. З 2017 року Мейсон була генерал-губернатором Барбадосу. 

Зазначимо, що Барбадос був незалежною державою в складі Сполученого Королівства з 1966 року. Ця держава розташована у Вест-Індії на однойменному острові в групі Малих Антильських островів, на сході Карибського моря. Її площа 430 кв. км, населення становить близько 300 тисяч осіб. Станом на 2020 рік Барбадос вважався однією з країн-лідерів світу, що розвиваються згідно з Програмою розвитку ООН. Також острів є популярним туристичним напрямком.

У минулому році Мейсон у ході виступу в парламенті заявила, що країні “настав час повністю залишити позаду своє колоніальне минуле”. 

30 вересня цього року прем’єр-міністр Барбадосу Міа Моттлі повідомила, що королева Єлизавета II відтепер не є главою держави, оскільки рішенням більшості голосів у парламенті були внесені поправки в конституцію, після яких держава стала парламентською республікою.

Фокус

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...